Είναι ίσως το πιο λατρεμένο σνακ μικρών και μεγάλων. Ή τουλάχιστον όλων όσων λατρεύουν την σοκολάτα. Γιατί να μην προσπαθήσουμε να την φτιάξουμε μόνοι μας; Η συνταγή δεν φαίνεται ιδιαίτερα δύσκολη.
Τα υλικά που χρειαζόμαστε:
400 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
200 γρ. κρέμα γάλακτος
200 γρ. βούτυρο
1 κουταλάκι εκχύλισμα βούτυρο βανίλιας
Εκτέλεση:
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπέν μαρί. Προσθέτουμε και την κρέμα γάλακτος και μετά αποσύρουμε απο την φωτιά. Προσθέτουμε το εκχύλισμα βουτυροβανίλιας και σιγά σιγά το βούτυρο μέχρι να γίνει το μείγμα μας ένα. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα γυάλινο μπόλ και το βάζουμε στο ψυγείο 2 ώρες για να σφίξει. Το βγάζουμε και το συντηρούμε σε ντουλάπι, σε θερμοκρασία δωματιού, όπως την γνωστή μερέντα μας.