Ιούλιος 2012

Την αγορά υποβρυχίων κλάσης Scorpene εξετάζει η ...

Σύμφωνα με πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί η γαλλική εταιρεία DCNS πρόκειται να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με την Σιγκαπούρη την περίοδο αυτή την ναυπήγηση τεσσάρων υποβρυχίων κλάσης Scorpene.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης για τις αποκρατικοποιήσεις

Θέματα διαφάνειας και ερωτήματα εγείρονται σε σχέση με τον τρόπο που προωθούνται ορισμένες αποκρατικοποιήσεις, σύμφωνα με τον πρώην υπουργό Ανάπτυξης, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Το συγκεκριμένο θέμα συζήτησε χθες με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, κ. Ευάγγελο Βενιζέλο. Η συνάντησή τους πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Κινήματος, στην Ιπποκράτους και ο κ.

Υψηλοί τόνοι για τη μεταβίβαση της ΑΤΕ

Σε ανακοίνωσή της παράλληλα, η Τράπεζα της Ελλάδος υπογραμμίζει ότι εφάρμοσε τα μέτρα εξυγίανσης της ΑΤΕ σε συνεργασία με το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και σε συνεννόηση με την κυβέρνηση και την τρόικα κατ' εφαρμογή του Μνημονίου. Υποστηρίζει ότι η διαδικασία έγινε με πλήρη διαφάνεια, ενώ βάσει του Μνημονίου ο μέτοχος δεν μπορεί να ανακεφαλαιοποιήσει τις κρατικού ενδιαφέροντος τράπεζες μέσω του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Ώρα αποφάσεων για τα μέτρα

Στη σύσκεψη της περασμένης Πέμπτης, οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί διαπίστωσαν ότι «υπάρχει καταρχήν συμφωνία για το πακέτο». Όπως έγραψε η «Ν», οι τρεις αρχηγοί συμφώνησαν σε μέτρα ύψους 10 δισ. ευρώ, από τα 11,5 δισ. του προγράμματος. «Αγκάθι» παραμένει ο χειρισμός του ζητήματος των κοινωνικών παροχών και προνοιακών επιδομάτων, καθώς και των συντάξεων. Αποτυπώνοντας το κλίμα της σύσκεψης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, αρκέσθηκε να δηλώσει την Πέμπτη: «Έγινε μια εποικοδομητική συνάντηση. Όλοι θέλουν να συνεισφέρουν στην επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων.

Έχασαν τα κλειδιά του Γουέμπλεϊ

, θα κοστίσει έως και 40.000 λίρες. "Τα κλειδιά αυτά δεν μπορούν να ξαναβγούν. Είναι όπως αυτά που έχουν στις φυλακές", ανέφερε πηγή στη βρετανική εφημερίδα. Το τελευταίο αυτό "φιάσκο" αποτελεί ένα ακόμα χτύπημα στην εύθραυστη εμπιστοσύνη αναφορικά με την ασφάλεια στους Ολυμπιακούς Αγώνες, τη στιγμή που το συμβόλαιο με την εταιρεία ασφάλειας G4S κόστισε 284 εκατομμύρια λίρες στην κυβέρνηση. Σύρραξη μάλιστα προκλήθηκε μεταξύ της αστυνομίας, της Locog και της ιδιωτικής εταιρείας ασφάλειας G4S για το ποιος έχει την ευθύνη.

Πρόταση ΣΕΒ για έξοδο από την κρίση

Ο διεθνούς κύρους μελετητικός οργανισμός McKinsey & Co αποδεικνύει πως με την πλήρη απελευθέρωση της αγοράς εργασίας, το άνοιγμα επαγγελμάτων και υπηρεσιών, τη διαμόρφωση ειδικών φορολογικών καθεστώτων και τη χορήγηση κινήτρων σε συγκεκριμένους παραγωγικούς κλάδους η Ελλάδα μπορεί μέχρι το 2020 να πετύχει μέσο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης πάνω από το 3%, διπλάσιο από αυτόν που θεωρείται εφικτός σήμερα. Μπορεί δε σε βάθος δεκαετίας να δημιουργηθεί ακαθάριστη προστιθέμενη αξία 50 δισ. ευρώ. Μάλιστα, τα 25 δισ.

Τρέχουν για στόπερ στον ΠΑΟΚ, βλέπουν και τερματοφύλακα

Μετά τις αποχωρήσεις των Στέλιου Μαλεζά και Ντάριο Κρέσιτς έχουν δημιουργηθεί δύο σημαντικά κενά και ο ΠΑΟΚ θα πρέπει άμεσα να τα καλύψει και ενόψει των ευρωπαϊκών αναμετρήσεων. Στην παρούσα φάση οι θεσσαλονικείς στρέφονται κυρίως στην αναζήτηση ενός στόπερ λόγω των αγώνων που έρχονται με την Μπνέι Γεχούντα καθώς οι μόνοι έμπειροι παίκτες για τα μετόπισθεν είναι οι Κατσικάς και Κουμάλο.

Άφησε την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο

Τα ξημερώματα στη 28,500 χιλιομετρική θέση της "111" (Πατρών- Τριπόλεως) στην Χαλανδρίτσα, δίκυκλο που οδηγούσε ένας 41χρονος από την Πάτρα, εξετράπη της πορείας του με αποτέλεσμα ο οδηγός να εκτιναχθεί στο αντίθετο ρεύμα, να παρασυρθεί από διερχόμενο όχημα και να βρει τραγικό θάνατο.

Συνάντηση Σόιμπλε-Γκάιτνερ σε γερμανικό θέρετρο

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Reuters δεν ανακοινώθηκαν λεπτομέρειες για το περιεχόμενο των συνομιλιών, που θα γίνουν σε μια κρίσιμη στιγμή για την κρίση που περνά η ευρωζώνη, όταν οι μεγαλύτερες χώρες της περιοχής και η ΕΚΤ δεσμεύονται ότι θα κάνουν ό,τι μπορούν να να προστατεύσουν το κοινό νόμισμα.

Μετά την Ελλάδα, παίρνουν στον λαιμό τους την ...

Η Ευρώπη θα αντιμετωπίσει την κρίση στην Ισπανία χορηγώντας το ίδιο αποτυχημένο φάρμακο θεραπείας που έδωσε στην Ελλάδα, σημειώνει άρθρο στην βρετανικη Guardian. Την ώρα που ένα ολόκληρο παιχνίδι ιδεών και προτάσεων για την διάσωση του ενιαίου νομίσματος και κατ’ επέκταση της ευρωζώνης, βρίσκεται σε εξέλιξη, υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις πως η ζώνη του ευρώ απειλείται άμεσα με κατάρρευση και οι ενέργειες για την αποφυγή πραγματοποίησης ενός τέτοιου ενδεχόμενου είναι τώρα σημαντικότερες από ποτέ.

Σελίδες