Φεβρουάριος 2014

Αυτοκτόνησε παλι ο Παναθηναϊκός

Δεν τα κατάφερε ο Παναθηναϊκός κι έχασε στο Μιλάνο από την Αρμάνι με 77-75. Οι παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη που βρέθηκαν να χάνουν και με 18 πόντους διαφορά, στην επανάληψη με ηγέτες τους Ράιτ και Γκιστ, πέτυχαν προς στιγμή την μεγάλη ανατροπή, αλλά 3.2'' πριν το τέλος, το σουτ του Αμερικανού γκαρντ ήταν εκπρόθεσμο και χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία να διεκδικήσει ο Παναθηναϊκός την νίκη στο έξτρα πεντάλεπτο.

Δαμασκός: ανθρώπινο ποτάμι για λίγο ψωμί...

Συγκλονιστικό στιγμιότυπο: πάνω από 20.000 εξαθλιωμένοι Σύροι συναθροίζονται ανάμεσα στα χαλάσματα για να εξασφαλίσουν λίγα τρόφιμα από την ανθρωπιστική βοήθεια του ΟΗΕ

Θριαμβος: Ολυμπιακός - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-0

Θρίαμβος του Ολυμπιακού με το εντυπωσιακό 2-0 επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο "Γ. Καραϊσκάκης" για τη φάση των 16 του Champions League!

Οι νταμπλούχοι Ελλάδας ήταν καταπληκτικοί με ηγέτη (και σκόρερ) τον Αλεχάντρο Ντομίνγκες. Δεν άφησαν τους Άγγλους να πάρουν ανάσα. Και το παιχνίδι κύλησε κάπως έτσι:

8ο λεπτό: Εντυπωσιακή επέλαση από τον Τσόρι Ντομίνγκες κατά μέτωπο, έκανε κούρσα 30 μέτρων, όμως το πλασέ του κόπηκε από τον Βίντιτς.

Ξανά η Έλενα Παπαρίζου στη Σουηδία

H Έλενα Παπαρίζου επέστρεψε στην Σουηδία, αφού δεν τα κατάφερε να πάρει την απευθείας πρόκριση για την Eurovision, και θα διαγωνιστεί ξανά την 1η Μαρτίου, για μια θέση στον σουηδικό τελικό για τη Eurovision.

Αν και βρέθηκε στην Ελλάδα πριν λίγες μέρες έχοντας στο πλευρό της τον αγαπημένο της Ανδρέα Καψάλη, η Έλενα Παπαρίζου επέστρεψε στην Σουηδία, καθώς θέλει χρόνο για να βελτιώσει την εμφάνισή της στην σκηνή και να δώσει συνεντεύξεις για την προώθηση του τραγουδιού της. Εμείς δεν έχουμε παρά να της ευχηθούμε καλή επιτυχία.

Νόμιζες πως ξεχνάς ένα όμορφο πρόσωπο; Λάθος!

Τα αποτελέσματα της μελέτης τους δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό Neuropsychologia, λένε πως αντίθετα με ό,τι πιστεύαμε μέχρι τώρα, οι όμορφοι άνθρωποι είναι πιο δύσκολα αναγνωρίσιμοι. Όπως υποστηρίζουν οι Γερμανοί ερευνητές, η ελκυστικότητα μπορεί στην πραγματικότητα να εμποδίσει την αναγνώριση προσώπων, εκτός κι αν ένα όμορφο πρόσωπο ξεχωρίζει για κάποιο ιδιαίτερο λόγο.

Καταπληκτικό πρόγραμμα από τον Javier Fernandez στο gala των Ολυμπιακών

Ο Ισπανός πρωταθλητής του καλλιτεχνικού πατινάζ Javier Fernandez, ο οποίος κατέκτησε την 4η θέση στους χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες του Sochi, μας χάρισε ένα καταπληκτικό πρόγραμμα στο gala των νικητών.

Με τον τίτλο "ΑΕΡΟΜΠΙΚ", ο 22χρονος Fernandez, που ζεί και προπονείται στον Καναδά, μας θύμισε με χιουμοριστικό τρόπο όλα τα χορευτικά τραγούδια που κατα καιρούς έχουμε ακούσει όλοι στα γυμναστήρια. Τόσο ξεκαρδιστικό θέαμα είχαμε να δούμε από τη "SEX BOMB" τού Ρώσου πρωταθλητή Plushenko. Τι κρίμα να μην έχουν τόσο χιούμορ όλοι οι αθλητές του καλλιτεχνικού πατινάζ...

Ισχυρότερη η έλξη από τη φωνή απ' ότι απ' την εμφάνιση

Καναδοί ερευνητές του πανεπιστημίου British Columbia, υποστηρίζουν ότι αισθανόμαστε μια φυσική έλξη προς τα άτομα που έχουν παρόμοια φωνή με τη δική μας, όσον αφορά την προφορά, την ένταση και τον τόνο.

Τα αποτελέσματα, έπειτα από μια σειρά δοκιμών και πειραμάτων, έδειξαν ότι βασικό συστατικό της γοητείας είναι τα οικεία χαρακτηριστικά της φωνής. Με άλλα λόγια, μας ελκύει ένα άτομο που ανταποκρίνεται στα τυπικά γνωρίσματα του άνδρα ή της γυναίκας που ανήκει στο ίδιο κοινωνικό σύνολο με εμάς.

Θαλάσσιος ελέφαντας έκανε… ηλιοθεραπεία σε παραλία

Σε ακτή της Αυστραλίας αποφάσισε να κάνει την ηλιοθεραπεία του ένας θαλάσσιος ελέφαντας, αιφνιδιάζοντας τους λουόμενους. Ένας υγιέστατος θαλάσσιος ελέφαντας βγήκε στη στεριά, χωρίς να δείχνει ότι φοβάται τον κόσμο, αντιθέτως έκανε τα πάντα για να προσελκύσει την προσοχή τους.

Σύμφωνα με τους υπευθύνους για την προστασία της άγρια ζωής που κλήθηκαν να βοηθήσουν το θαλάσσιο θηλαστικό, το θέαμα ήταν όντως σπάνιο για την περιοχή, αφού οι θαλάσσιοι ελέφαντες συχνάζουν μόνο στις νότιες ακτές της Ωκεανίας.

Αλλαγή φρουράς στην ηγεσία του Στρατού

Το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Άμυνας (ΚΥΣΕΑ) αποφάσισε κατά τη σημερινή συνεδρίαση του στο Μέγαρο Μαξίμου, να αναλλάβει νέος αρχηγός ΓΕΣ ο ο έως σήμερα διοικητής Α' Στρατιάς, ο αντιστράτηγος Χρήστος Μανωλάς. Το ΚΥΣΕΑ συνεδρίασε υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά.

Ο έως σήμερα αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ) αντιστράτηγος Αθανάσιος Τσέλιος κρίθηκε ως ευδοκίμως τερματίσας τη σταδιοδρομία του και του απονέμεται ο τίτλος του επιτίμου αρχηγού ΓΕΣ.

Πτώση 4,5% στη ζήτηση ηλεκτρικού ρεύματος υπήρξε τον Ιανουάριο του 2014

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Διαχειριστή του Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ), η συνολική παραγωγή ηλεκτρισμού τον Ιανουάριο ήταν στις 4.037 GWh, έναντι 4.505 GWh τον ίδιο μήνα το 2013.

Αντίστοιχα η παραγωγή από συμβατικές μονάδες υποχώρησε στις 3.406 GWh, έναντι 3.848 GWh. Επίσης, η παραγωγή από ΑΠΕ ήταν στις 631 GWh, από 657 GWh τον Ιανουάριο του 2013 (δεν περιλαμβάνονται τα φωτοβολταϊκά).

Σελίδες