Ιούνιος 2014

Ερεχθείο

Το Ερεχθείο είναι από τους πιο ιδιόρρυθμους ναούς της ελληνικής αρχαιότητας. Η ονομασία του, που παραπέμπει στο μυθικό βασιλιά της Αθήνας Ερεχθέα, είναι μεταγενέστερη και αναφέρεται μόνο στον Παυσανία (έστι δε και οίκημα Ερεχθείον καλούμενον, 1, 26,5) και στον ψευδο-Πλούταρχο (843Ε). Παλαιότερα ήταν γνωστός με την ονομασία ο νεώς ο αρχαίος της Αθηνάς ή απλούστερα ο αρχαίος νεώς ή περιφραστικά ο νεώς ο εν πόλει εν ω το αρχαίον άγαλμα, αφού κτίστηκε στη θέση του παλαιότερου ναού της Αθηνάς.

Tags: 

Aπίστευτες ιστορίες διαζυγίου

Όταν ο Ταϊβανέζος Τσεν γνώρισε τη μέλλουσα γυναίκα του, δεν μπορούσε να φανταστεί ότι το δικό του παραμύθι δεν θα είχε ευτυχισμένο τέλος. Ο 38χρονος καθηγητής γνώρισε μέσω κοινών γνωστών την 28χρονη συνάδελφό του, Λιν, και μετά από τρεις μήνες, κατά τη διάρκεια των οποίων δεν είχαν ολοκληρώσει τη σχέση τους, παντρευτήκαν.

Tags: 

Το Πιο Ακριβό Κινητό Στον Κόσμο Κοστίζει $15 Εκατομμύρια

Από τον Βρετανό σχεδιαστή Stuart Hughes, ο οποίος έφερε στον κόσμο ένα iPad με ενσωματωμένο ένα πραγματικό οστό του T-Rex, τώρα έρχεται με το πιο ακριβό κινητό στο κόσμο - ένα iPhone που κοστίζει περίπου 15 εκατομμύρια δολάρια ή 11,7 εκατ. ευρώ!Η ονομασία του τηλεφώνου αυτού είναι iPhone 5 Black Diamond και έχει γίνει ειδική παραγγελία

Tags: 

Τα μεγαλύτερα οπίσθια στον κόσμο

Η Σάρα Μάσεϊ ζει στο Σικάγο και έχει μια ιδιαιτερότητα: διαθέτει τη μεγαλύτερη περιφέρεια στον κόσμο, ξεπερνώντας τα 2 μέτρα σε έκταση και λαμβάνει ειδικό επίδομα καθώς αντιμετωπίζει δυσκολίες στην μετακίνηση. Δε φαίνεται να αντιμετωπίζει δυσκολία στο καμάκι, αφού αποκαλύπτει ότι οι άντρες μεγαλύτερης ηλικίας της την πέφτουν διαρκώς.

Tags: 

Οι ευεργετικές ιδιότητες της γύρης

Η γύρη ειναι το σπερματοζωαριο των λουλουδιων. Απο την φυση της περιεχει ολα τα απαραιτητα δομικα στοιχεια και ολη την ζωτικη ενεργεια για να δημιουργησει και να υποστηριξει νεα ζωη. Γι’αυτο το λογο και μονο την κανει ασυγκριτη με οποιαδηποτε αλλη τροφη ή διατροφικο συμπληρωμα. Την γυρη συγκεντρώνουν και επεξεργάζονται οι μέλισσες από τα διάφορα λουλούδια. Είναι η πλουσιότερη φυσική τροφή σε πρωτεΐνες, βιταμίνες, αμινοξέα, ζάχαρα, λιπαρές ουσίες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία, αυξηντικούς παράγoντες, ορμόνες, ένζυμα, και άλλα άκρως απαραίτητα, συστατικά για τον οργανισμό μας.

Tags: 

Απίστευτο και όμως αληθινό : Το ακριβότερο δωμάτιο ξενοδοχείου στον κόσμο θα το βρείτε στην...Ελλάδα!!

Στην Ελλάδα βρίσκεται το ακριβότερο δωμάτιο ξενοδοχείου του κόσμου, αφήνοντας πίσω γνωστά ξενοδοχεία του κόσμου. Δείτε φωτογραφίες από τα 10 ακριβότερα δωμάτια ξενοδοχείων.Μόνο ως «άπιαστο όνειρο» θα μπορούσε να χαρακτηριστεί για κάθε κοινό θνητό το κλειδί ενός εκ των παρακάτω δωματίων ξενοδοχείων με τα αλεξίσφαιρα παράθυρα, τα μαρμάρινα πατώματα και την καταπληκτική θέα. Τα ακριβότερα ξενοδοχεία στον κόσμο, περιμένουν να τα ανακαλύψετε μέσα από το παρακάτω αφιέρωμα.

Tags: 

Λαμόγια... ελεγκτές!

Συνελήφθησαν από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων τέσσερα άτομα, εκ των οποίων δύο ελεγκτές εισιτηρίων των Οδικών Συγκοινωνιών Α.Ε. και δύο τυπογράφοι για την εμπλοκή τους στην κατάρτιση πλαστών μπλοκ παραβάσεων και εικονική βεβαίωση προστίμων σε επιβάτες των οδικών αστικών συγκοινωνιών.

Tags: 

Κοκό Σανέλ

Η Κοκό Σανέλ (Coco Chanel, ψευδώνυμο της Γαλλίδας Γκαμπριέλ Σανέλ, γαλλ.Gabrielle Bonheur Chanel) ήταν μια από τις διασημότερες σχεδιάστριες μόδας του 20ού αιώνα (19 Αυγούστου 1883 - 10 Ιανουαρίου 1971). Το1909 άνοιξε το πρώτο της κατάστημα στο Παρίσι, με γυναικεία καπέλα. Ίδρυσε ομώνυμο οίκο μόδας που παραμένει στην επικαιρότητα μέχρι σήμερα. Το 1923 δημιούργησε το άρωμα "Σανέλ № 5" και εφηύρε το μικρό μαύρο φόρεμα.

Tags: 

Σελίδες