Απρίλιος 2015

eCall: Υποχρεωτικά, σε όλα τα αυτοκίνητα από το 2018!

Υπερψηφίστηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο νέος ευρωπαϊκός κανονισμός που υποχρεώνει όλους τους κατασκευαστές αυτοκινήτων που δραστηριοποιούνται στην Ευρώπη, να εγκαταστήσουν το σύστημα eCall σε όλα τα νέα μοντέλα αυτοκινήτων και ελαφρών φορτηγών από τις 31 Μαρτίου 2018.

Το πιο εντυπωσιακό Camping Van σε προσιτή τιμή!

Το Danbury Doubleback βρίσκεται στην αγορά εδώ και χρόνια, αλλά μάλλον οι περισσότεροι δεν το έχουμε ακούσει καν.

Το Doubleback είναι βασισμένο στο VW Transporter. Όχι μόνο ανοίγει προς τα πάνω για ένα άνετο κρεβάτι, αλλά επεκτείνεται ηλεκτρονικά τρία μέτρα και γίνεται ένα άνετο κατάλυμα, με δύο άνετα διπλά κρεβάτια.

Η VW ισχυρίζεται πως η επέκταση, αν και είναι πανάλαφρη, μιας και είναι φτιαγμένη από αλουμίνιο, μπορεί να αντέξει πάνω από 150 κιλά χωρίς το υποστηρικτικό πόδι και περισσότερο από 750 κιλά με αυτό.

Το Comicdom έκλεισε τα δέκα του χρόνια!

Πριν από ακριβώς δέκα χρόνια, το μακρινό 2005, μία ομάδα νέων οι οποίοι ήταν τρελοί και παλαβοί με τα κόμιξ αποφάσισαν να διοργανώσουν μία εκδήλωση όπου θα μαζεύονταν όλοι οι αναγνώστες και οι επαγγελματίες του χώρου και θα γνωριζόντουσαν, θα γινόντουσαν workshops, παρουσιάσεις, θα έφερναν καταξιωμένους καλλιτέχνες να τους ρωτήσουμε πράγματα και να μας υπογράψουν την δουλειά τους.

Από τότε, πέρασαν 10 χρόνια και η έκθεση έχει πλέον γίνει ο σημαντικότερος προορισμός όλων των αναγνωστών. Όλοι περιμένουν τα βραβεία, το Cosplay, τις παρουσιάσεις των καινούριων τευχών, κτλ.

Πρώτη η Samsung και έπεται η Intel στην αγορά SSDs!

Τα ποσοστά πωλήσεων της Samsung στην αγορά SSDs, σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών και αναλύσεων της αγοράς IHS, είναι τα διπλάσια από την μεγάλη ανταγωνίστρια Intel. Πιο συγκεκριμένα, οι πωλήσεις SSDs της Samsung, έφτασαν τα 3.990.000.000 δολλάρια με ποσοστό 34% της αγοράς, ενώ η Intel βρέθηκε στην δεύτερη θέση με ποσοστό 17% και πωλήσεις 1.990.000.000 δολλαρίων.

Νορβηγία: Τέλος η μετάδοση στα FM!!!

Η εξέλιξη της τεχνολογίας είναι τρομερή τις τελευταίες δεκαετίες. Πολλά πράγματα που ξέραμε αλλάζουν δραστικά και άλλα καταργούνται. Αυτή τη φορά, φαίνεται πως ήρθε η σειρά των ραδιοφωνικών μεταδόσεων στα FM.

Όσο κι αν φαίνεται απίστευτο, η Νορβηγία ήδη προτίθεται να καταργήσει αυτόν τον τρόπο μετάδοσης του ραδιοφωνικού σήματος, προς όφελος της μετάβασης των ραδιοφωνικών σταθμών στη ψηφιακή εποχή.

Καινοτόμα παπούτσια που "μεγαλώνουν" μαζί με το πόδι!

Οι καινοτομίες δεν είναι απλά στα ηλεκτρονικά. Τεχνολογία είναι όλες αυτές οι εφευρέσεις που κάνουν την ζωή μας πιο εύκολη, πιο απλή, πιο φτηνή, κτλ.

Η εφεύρεση που θα σας παρουσιάσουμε σήμερα, έχει να κάνει με την διευκόλυνση της ζωής αρκετών ανθρώπων, κυρίως των φτωχών. Αφορά σανδάλια που "μεγαλώνουν" όσο μεγαλώνει το πόδι του παιδιού που τα φοράει, ώστε να μην χρειάζεται να αλλάζουν παπούτσια που δεν έχουν ακόμα χαλάσει.

Ανοίγει ξενοδοχείο με υπαλλήλους ρομπότ στην Ιαπωνία!

Στην Ιαπωνία θα ανοίξει τις πόρτες του ένα ξενοδοχείο αποκλειστικά με υπαλλήλους ρομπότ. Το όνομα αυτού "Χενν να", που στα γιαπωνέζικα σημαίνει "παράξενο ξενοδοχείο".

Το διώροφο ξενοδοχείο που θα ξεκινήσει τη λειτουργία του στις 17 Ιουλίου βρίσκεται στο θεματικό πάρκο Χουίς Τεν Μπος στο Σασέμπο της Ιαπωνίας.

Τα ρομπότ θα προσφέρουν υπηρεσίες αχθοφόρου, καθαρίστριας και ρεσεψιονίστ. Οι δημιουργοί του ξενοδοχείου κατεβάζουν τα έξοδα και υπόσχονται άνεση.

Kansai: Το μόνο αεροδρόμειο που δεν έχει χάσει ποτέ ούτε μία βαλίτσα!

Κι όμως, υπάρχει ένα αεροδρόμιο, το Διεθνές Αεροδρόμιο Kansai στην Ιαπωνία, που από τότε που άνοιξε τις πύλες του δεν έχει χάσει κανένα αντικείμενο επιβατών, ποτέ! Ούτε μια φορά, ούτε μια βαλίτσα!

Το Διεθνές Αεροδρόμιο Kansai στην Ιαπωνία, εγκωμιάστηκε κατά τη διάρκεια των World Airport Awards 2015 ως το πιο οργανωμένο αεροδρόμιο του κόσμου, εξασφαλίζοντας στους επιβάτες ότι θα πάρουν τις αποσκευές τους μετά από μια πτήση - ποτέ δεν έχει χαθεί βαλίτσα από το 1994, οπότε και το αεροδρόμιο εγκαινιάστηκε.

Ξεχάστε τους σταθμούς μετεπιβίβασης όπως τους ξέρετε. Να πως θα είναι στο μέλλον:

Ειδικοί ανα τον κόσμο αναζητούν τον πιο ασφαλή αλλά και πιο φτηνό τρόπο για τα αεροπορικά μας ταξίδια.Τα μελλοντικά πλάνα θέλουν τους επιβάτες να αλλάζουν πτήση στον αέρα και τα αεροσκάφη να ανεφοδιάζονται στον ουρανό. Εξετάζουν δηλαδή την κατασκευή τεράστιων αεροσκαφών που θα κάνουν συνεχώς τον γύρο του κόσμου και θα "υποδέχονται" μικρότερα αεροσκάφη για να τα αφήνουν στους ανά περίπτωση προορισμούς. Ακούγεται τρελό; Ακούγεται πολύ μακρινό; Για να δούμε!

Σελίδες