Αύγουστος 2015

Όχι πια τετράγωνο Instagram!

Αλλαγή φορμάτ στις φωτογραφίες που ανεβαίνουν στο Instagram!

Μέχρι τώρα, όλες οι φωτογραφίες που μπορούσαν οι χρήστες να ανεβάσουν, ήταν όλες τετράγωνες. Τώρα, φαίνεται πως αυτό αλλάζει και για πρώτη φορά θα μπορούμε να ανεβάζουμε φωτογραφίες αλλά και video σε portrait ή σε landscape mode.

Ο εκπρόσωπος της εταιρείας ανακοίνωσε στο επίσημο blog της εταιρείας πως "το τετράγωνο format ήταν και θα παραμείνει μέρος αυτού που είμαστε. Ωστόσο, η ιστορία που προσπαθείτε να πείτε με εικόνες θα πρέπει πάντα να έχει προτεραιότητα".

Δεν έχετε λεφτά ή χρόνο για διακοπές; Ιδού η λύση!

Έχετε ξεμείνει στο σπίτι αν και έχετε άδεια γιατί σας χτύπησε η κρίση; Δεν καταφέρατε να πάρετε ταυτόχρονα άδεια με το έταιρό σας ήμισυ και είπατε να του κάνετε παρέα; Δεν σας βγαίνει εκείνο το deadline και αναγκαστικά θα δουλεύετε όσο οι φίλοι σας θα κάνουν μπάνια σε μαγευτικές παραλίες;
Σας έχουμε την λύση: Διακοπές Online!

Η ομορφιά που επικρατεί γύρω μας είναι απίστευτη. Ευτυχώς, η τεχνολογία είναι με το μέρος μας και μας δίνει την δυνατότητα να απολαύσουμε τις χιλιοφωτογραφημένες ομορφιές του χωρίς να σηκωθούμε καν από το κρεβάτι μας!

Μην ανοίγετε το A/C αμέσως μόλις ανάψετε τη μηχανή του αυτοκινήτου!

Όταν καθόμαστε στο αυτοκίνητό μας και βάζουμε μπροστά τη μηχανή, συχνά, με μια… αυτόματη κίνηση ενεργοποιούμε και το air-condition (A/C). Αυτό συμβαίνει επειδή όταν αφήνουμε το αυτοκίνητό μας παρκαρισμένο στον ήλιο, πάντα κλείνουμε τα παράθυρα. Αλλά ακόμα και όταν αφήνουμε το αυτοκίνητο στην σκιά, μπορεί να συσσωρευτούν μέσα σε αυτό 400-800 mg βενζολίου.

Γιατί όμως η λειτουργία του A/C είναι επικίνδυνη αμέσως μόλις ανάψει η μηχανή;

Facebook: Αυτή είναι η νέα του εμφάνιση!

Νέα εμφάνιση του facebook για φορητές συσκευές.

Αλλαγές επίκεινται στην εμφάνιση του Facebook για φορητές συσκευές (κινητά και τάμπλετ).

Από τη φωτογραφία που διέρρευσε, το νέο προφίλ παρουσιάζει κοινά στοιχεία με το Twitter, μιας και η φωτογραφία του χρήστη έχει τοποθετηθεί…

στο κέντρο, με το όνομά του να είναι τοποθετημένο από κάτω της.

Οι αλλαγές αυτές προς το παρόν βρίσκονται σε δοκιμαστικό στάδιο με την ολοκλήρωση του οποίου θα γίνουν διαθέσιμες σε όλους τους χρήστες.

Intel: Διαθέτει δωρεάν το λογισμικό ομιλίας του Stephen Hawking!

Όλοι έχουμε θαυμάσει το λογισμικό ομιλίας που αναπτύχθηκε για χάρη του Stephen Hawking, ενός από τους κορυφαίους επιστήμονες στον τομέα της αστροφυσικής. Το λογισμικό αυτό λοιπόν, το κυκλοφόρησε η Intel, σαν λογισμικό ανοιχτού κώδικα.

Η εταιρία ελπίζει ότι οι προγραμματιστές θα το κατεβάσουν και θα αρχίσουν να χτίζουν νέα πράγματα έτσι ώστε να επεκτείνουν την εφαρμογή του καλύπτοντας ένα ευρύτερο φάσμα ατόμων με αναπηρίες.

Επιτυχημένη η δοκιμή του διαστημικού σκάφους που θα πάει στον Άρη!

Το διαστημικό σκάφος με την ονομασία RS-25 είναι αυτό που θα στείλει την πρώτη επανδρωμένη αποστολή στον Άρη αλλά και θα τροφοδοτήσει το Space Launch System (SLS).

Τις προηγούμενες ημέρες πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία από την NASA, στο Stennis Space Center, στο Mississippi η πρώτη δοκιμή και ήταν απολύτως επιτυχημένη.

Ρομπότ "γενάνε" πιο εξεληγμένα ρομπότ, χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση!

Νομίζω πως αυτό που διάβασα με ξεπερνάει κάπως. Ακούγαμε για τεχνητή νοημοσύνη και ρομπότ, αλλά δεν νομίζω πως περιμέναμε κάτι τέτοιο από τώρα.

Βρετανοί και Ελβετοί επιστήμονες δημιούργησαν ένα ρομπότ που μπορεί να φτιάξει άλλα ρομπότ, πιο εξελιγμένα στον τρόπο που κινούνται, χωρίς καμία ανθρώπινη παρέμβαση. Με λίγη φαντασία, θα μπορούσε κάποιος να πει πως πρόκειται για ένα είδος ρομποτικής δαρβινικής εξέλιξης.

Αυξάνονται οι χαρακτήρες στο Twitter για τα pm!

Χαράς ευαγγέλια για τους χρήστες του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου Twitter.
Πλέον δίνεται η δυνατότητα στους χρήστες να στέλνουν προσωπικά μηνύματα έως 10000 χαρακτήρων, αντρί για 140 που ήταν ως τώρα.

Η εταιρεία πρωτοανακοίνωσε την πρόθεσή της τον Ιούνιο στις τεχνικές πληροφορίες για να βοηθήσει τους προγραμματιστές να προετοιμαστούν για την αλλαγή.

Facebook: Δεν απαιτείται λογαριασμός στο για τη χρήση του Messenger app!

Μπορεί το Facebook να διαχώρισε την εφαρμογή Messenger από πέρυσι το καλοκαίρι, όμως οι χρήστες εξακολουθούσαν να χρειάζονται έναν προσωπικό λογαριασμό στο Facebook για να μπορούν να τη χρησιμοποιήσουν.

Άλλη μία διαρροή αποκάλυψε τα Sony Xperia Z5 και Xperia Z5 Compact!

Αν και η επίσημη παρουσίαση για τα νέα Xperia Z5 και Xperia Z5 Compact αναμένεται να πραγματοποιήσει η Sony σε μία σπουδαία εκδήλωση που θα λάβει χώρα στις 2 Σεπτεμβρίου και στα πλαίσια της έκθεσης IFA, ως συνήθως είχαμε πάλι πρόωρες αποκαλύψεις!

Μία φωτογραφία που διέρρευσε δείχνει τις δύο νέες συσκευές της Sony μεζί με ένα iPhone 5s, μπορούμε να έχουμε μία πρώτη γεύση από τον σχεδιασμό τους πάντως.

Σελίδες