Φεβρουάριος 2016

Νέος controller έτοιμος για αρχάριους Dj ο Pioneer DDJ – SB2

Οι φιλόδοξοι Dj, πλέον μπορούν να πάρουν τον έλεγχο της μουσικής στα χέρια τους, χωρίς συμβιβασμούς μετά την παρουσίαση του DDJ-SB2 για τα Serato DJ Intro και Serato DJ.

Ο DDJ-SB2 με δύο κανάλια, ενσωματώνει όλα τα χαρακτηριστικά του προγενέστερου DDJ-SB, όπως η λειτουργία Filter Fade, τα Performance Pads αλλά και προηγμένες λειτουργίες που δεν είναι συνήθως διαθέσιμες σε αυτό το επίπεδο τιμής. Επιπλέον διαθέτει trim pots, level meters, το εφέ Pad Trans beat και έλεγχο των 4-deck του Serato Dj Intro.

Tags: 

Νέα Galaxy Samsung στην αγορά S7 και S7 Edge

Κατά τη διάρκεια του φετινού Mobile World Congress, η Samsung ανακοίνωσε τα νέα Galaxy S7 και Galaxy S7 Edge ως τις νεότερες προσθήκες στη σειρά των Galaxy προϊόντων. Καθώς έχουν δημιουργηθεί για να απαντούν στο σημερινό lifestyle των καταναλωτών, τα Galaxy S7 και Galaxy S7 Edge διαθέτουν κομψό σχεδιασμό, επεκτάσιμο αποθηκευτικό χώρο, ακόμη πιο προηγμένη κάμερα, βελτιωμένη λειτουργία του λογισμικού, μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας, καθώς και ασύγκριτη συνδεσιμότητα με μία σειρά από Galaxy προϊόντα, υπηρεσίες και εμπειρίες.

Tags: 

Νέα ακουστικά LG TONE Platinum Bluetooth

Αναμένεται η παρουσίαση της LG για μια νέα premium έκδοση της σειράς Βluetooth ακουστικών «ΤΟΝΕ» στο πλαίσιο του Mobile World Congress 2016 που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 22 και 25 Φεβρουαρίου.

Σχεδιασμένα όχι μόνο για τον επαγγελματία αλλά και τον απλό χρήστη τα νέα ακουστικά ΤΟΝΕ Platinum ενσωματώνουν όλα τα χαρακτηριστικά των ακουστικών Harmon Kardon Platinum. Τα νέα TONE Platinum, καρπός της συνεργασίας με τη Harmon Kardon, έρχονται να προσθέσουν στη σειρά LG TONE Series ένα ζευγάρι ακουστικών Bluetooth το οποίο ξεχωρίζει για το ξεχωριστό στυλ και την ηχητική του ποιότητα.

Tags: 

Tα SMS φθίνουν με την πάροδο των χρόνων

Από το 1995 που στάλθηκε το πρώτο γραπτό μήνυμα SMS στη Γερμανία και έκανε το γύρω του κόσμου όπου χιλιάδες άνθρωποι έκαναν χρήση της υπηρεσίας αυτής, μετά από έρευνα παρατηρείτε πως με την πάροδο των χρόνων η επιλογή της χρήσης της υπηρεσίας μειώνεται δραματικά.

Η επικοινωνία μέσω γραπτών μηνυμάτων έφτασε στο ζενίθ της, το 2012, αφού εκείνη τη χρονιά πληκτρολογήθηκαν 59 δισεκατομμύρια μηνύματα. Οι αριθμοί από τότε έχουν πάρει την κατιούσα αφού το 2013 ήταν περίπου 38 δισεκατομμύρια και το 2014 μόλις 22,5 δισεκατομμύρια μηνύματα.

Tags: 

Πωλείται ο Opera web browser

Δελεαστική η προσφορά εξαγοράς που δέχθηκε ο Opera. Ο κινέζικος όμιλος εταιρειών αποτιμά με την προσφορά του τη Νορβηγική εταιρεία του Opera, που έδωσε πρόταση 53% υψηλότερη από την χρηματική της αξία, πριν γίνει η πρόταση.

Στο κινέζικο όμιλο εταιρειών που ενδιαφέρονται να εξαγοράσουν τον Opera είναι η game developing εταιρεία Kunlun, η εταιρεία mobile antivirus Qihoo360 Technology και η φίρμα επενδύσεων Golden Brick and Yonglian.

Η εξαγορά θα επιταχύνει τις επενδύσεις και τα πλάνα για ανάπτυξη που έχει η εταιρεία του.

Tags: 

Στην Τεχνόπολη τριήμερο δράσεων ρομποτικής για μαθητές

Η Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων, η WRO Hellas και η STEM Education καλούν μικρούς και μεγάλους, στην εκδήλωση «Πατάμε Γκάζι στο STEM», που θα πραγματοποιηθεί από τις 12 έως τις 14 Φεβρουαρίου, με στόχο να γνωστοποιήσουν τις κοινές εκπαιδευτικές τους δράσεις, σε όλο το ευρύ κοινό.

Tags: 

Ρεκόρ παγκοσμίως οι χρήστες της WhatsApp

Εξαιρετικά δημοφιλής αποδεικνύεται η υπηρεσία ανταλλαγής ηλεκτρονικών μηνυμάτων WhatsApp, καθώς χρησιμοποιείται πλέον από ένα δισεκατομμύριο χρήστες σε όλο τον κόσμο, όπως ανακοίνωσε το Facebook, που είχε εξαγοράσει την υπηρεσία το 2014 αντί 19 δισ. δολαρίων.

Σημειώνεται ότι η ανάλογη εφαρμογή Messenger του ίδιου του Facebook χρησιμοποιείται από λιγότερους χρήστες, περίπου 800 εκατομμύρια το μήνα, όπως αναφέρει και το BBC.

Ενδεικτικό της επιτυχίας είναι το γεγονός ότι καθημερινά στέλνονται γύρω στα 42 δισεκατομμύρια μηνύματα και 250 εκατομμύρια βίντεο μέσω του WhatsApp.

Tags: 

Apple Watch στην Ελλάδα

Εδώ και ενάμιση χρόνο περίπου, η Apple έχει μαγνητίσει τα βλέμματα των φίλων της τεχνολογίας και των σύγχρονων gadget. Ανακοίνωσε την δική της πρόταση για το «ψηφιακό ρολόι».

Ο λόγος για το νέο Apple Watch, το οποίο έρχεται να αλλάξει ριζικά τον τρόπο επικοινωνίας μας, παρέχοντας μοναδική αμεσότητα. Είναι η πιο προσωπική συσκευή που δημιούργησε ποτέ η Αpple με επαναστατικές νέες τεχνολογίες.

Επιτέλους το Αpple Watch έρχεται στην Ελλάδα στις 12 Φεβρουαρίου, μέσω της iSquare – επίσημος διανομέας της Aplle για Ελλάδα και Κύπρο.

Tags: 

Έλληνες φοιτητές σώζουν ζωές με το μυαλό τους

Μία ομάδα φοιτητών μαζί με τον καθηγητή τους χωρίς την στήριξη της Πολιτείας, κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα ενδιαφέρον project στο Εργαστήριο Γεωδαισίας & Πληροφορικής των Γεωεπιστημών του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Η Ερευνητική Ομάδα Χωρικών Πληροφοριακών Συστημάτων –SenseLab προετοιμάζεται να λάβει μέρος στο διαγωνισμό Drones for Good, που οργανώνουν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στο Ντουμπάι στις 4 και 6 Φεβρουαρίου, προκειμένου να παρουσιάσουν το SaveME, το πρώτο κινητό τηλέφωνο – drone, ένα χρήσιμο εργαλείο σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

Tags: