Νοέμβριος 2016

Επιστήμονες αμφισβητούν τον Αϊνστάιν για την ταχύτητα του φωτός

 Πρόκειται για τον ακρογωνιαίο λίθο της Ειδικής Θεωρίας της Σχετικότητας του Άλμπερτ Αϊνστάιν, με την οποία προστέθηκε στις θεμελιώδεις σταθερές της φυσικής. Ο λόγος για την ταχύτητα του φωτός στο κενό, που ισούται με 300.000 χιλιόμετρα ανά δευτερόλεπτο και, σύμφωνα με τον διάσημο φυσικό, παραμένει αμετάβλητη για οποιονδήποτε παρατηρητή βρίσκεται ακίνητος ή κινείται χωρίς επιτάχυνση. 

Ένα βήμα πιο κοντά στα τηλέφωνα που φορτίζουν σε δευτερόλεπτα και κρατούν για μια εβδομάδα

 Ομάδα επιστημόνων του UCF (University of Central Florida) ανέπτυξε μια νέα διαδικασία για τη δημιουργία εύκαμπτων υπερπυκνωτών (supercapacitors) που μπορούν να αποθηκεύουν περισσότερη ενέργεια και να επαναφορτίζονται πάνω από 30.000 φορές, χωρίς να υποβαθμίζονται. 

Οι ελάχιστες απαιτήσεις για κράνη VR από τα Windows 10

Έχουμε μπει στην εποχή της εικονικής πραγματικότητας και η Microsoft μας δείχνει τα τεχνικά χαρακτηριστικά που την υποστηρίζουν στα Windows 10. 

Το iPhone 8 Plus έρχεται με κυρτή edge-to-edge οθόνη 5,8 ιντσών!

Το επόμενο smartphone της Apple, το οποίο προσωρινά τουλάχιστον έχει λάβει την άτυπη ονομασία iPhone 8, θα διαθέτει και μία έκδοση με κυρτή οθόνη edge-to-edge διαγωνίου 5,8 ιντσών.

Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγουν αναλυτές της Barclays Research βασισμένοι σε πληροφορίες προερχόμενες από στελέχη προμηθευτών της Apple. Οι εν λόγω αναλυτές καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι η Apple θα «μετακινηθεί» προς τα πάνω σε ότι αφορά το μέγεθος της οθόνης εγκαταλείποντας τις 4,7 και 5,5 ίντσες των iPhone 7 και iPhone 7 Plus, αντίστοιχα.

Τα κινητά μπορούν να προδώσουν πολλά...

Τα κάθε είδους μόρια ουσιών και μικρόβια που αφήνουν οι χρήστες πάνω στα κινητά τηλέφωνά τους, αποτελούν μια ξεχωριστή για τον καθένα χημική 'υπογραφή', που μπορεί να αποκαλύψει -σε όποιον ξέρει πώς να ψάξει- πολύ προσωπικές πληροφορίες για το παρελθόν ενός ανθρώπου, όπως για την υγεία του, τις συνήθειες της ζωής του, τις προτιμήσεις του στο φαγητό, τα μέρη που επισκέπτεται κ.α.

H Microsoft διορθώνει το κενό που είχε εντοπίσει η Google

H Microsoft αποφάσισε να διορθώσει το κενό ασφαλείας των Windows που είχε εντοπίσει πρόσφατα η Google. 

Πρόσφατα, η Google είχε εντοπίσει ένα κενό ασφαλείας σε λειτουργικά συστήματα από Windows Vista και ανώτερα, το οποίο επηρέαζε ακόμα και τα Windows 10 και θα μπορούσε να το εκμεταλλευθεί ένας hacker για να αποκτήσει πρόσβαση σε ένα σύστημα με το λειτουργικό σύστημα της Microsoft.

Το γεγονός ότι το κενό ασφαλείας το εντόπισε η Google και όχι η Microsoft προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις, ενώ η Microsoft άργησε να δώσει κάποια διόρθωση.

Η Samsung θα ξεκινήσει τις δοκιμές για το Android 7.0 Nougat στα Galaxy S7/S7 edge στις 9 Νοεμβρίου

Οι κάτοχοι Galaxy S7 και Galaxy S7 edge, θα πρέπει να προετοιμάζονται για την υποδοχή του Android 7.0 Nougat στις συσκευές τους, με τη Samsung να ξεκινά σύντομα τη δοκιμαστική περίοδο.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η κορεατική εταιρεία θα κυκλοφορήσει από τις 9 Νοεμβρίου και μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου, τη beta έκδοση του Android 7.0, αρχικά για τους κατόχους των δύο αυτών μοντέλων στο Ηνωμένο Βασίλειο χωρίς να αποκλείονται και άλλες χώρες.

Αστεροειδής πέρασε ξυστά από τη Γη!

Ένας μικρός αστεροειδής, ο "2016 VA", πέρασε σε απόσταση μόλις 77.000 χιλιομέτρων από τον πλανήτη μας χθες, όπως έγινε γνωστό από το Κέντρο Μικρών Πλανητών της Διεθνούς Αστρονομικής Ένωσης στις ΗΠΑ.

Η απόσταση αυτή είναι μόλις το ένα πέμπτο της απόστασης Γης-Σελήνης (περίπου 385.000 χλμ.).

Ο διαστημικός βράχος, που εκτιμάται ότι είχε μήκος επτά έως 22 μέτρων και ταξίδευε με ταχύτητα 77.000 χιλιομέτρων την ώρα, έγινε αντιληπτός λίγες μόνο ώρες νωρίτερα από αστρονόμους στην Αριζόνα, σύμφωνα με το Space.com.

Τα νέα χαρακτηριστικά του iOS 10 που ίσως δεν γνωρίζατε

Το νέο λειτουργικό της Apple δείχνει εξαιρετικά σταθερό, ενώ παραμένει γρήγορο, ακόμα και σε τηλέφωνα όπως το iPhone 5 ή το iPhone 5S.

Μάλιστα, πέρα από τις πιο εμφανείς αλλαγές, διαθέτει και ορισμένα περισσότερο... σεμνά χαρακτηριστικά, που όμως ίσως σας λύσουν τα χέρια.