Δεκέμβριος 2016

Oι νέες συσκευές που θα παρουσιάσει η Nokia το 2017

Σύμφωνα με τις πρόσφατες φήμες, η Nokia αναμένεται να μπει δυναμικά στην mobile αγορά το 2017, παρουσιάζοντας 5 νέα μοντέλα. 

Η HMD Global, η οποία διαχειρίζεται πλέον το brand Nokia, ετοιμάζεται, σύμφωνα με το GSM Arena, να παρουσιάσει 5 νέα smartphones κατά τη διάρκεια του 2017, τα οποία μάλιστα εκτιμάται ότι θα κάνουν την εμφάνισή τους στο πλαίσιο του Mobile World Congress στη Βαρκελώνη. Οι περισσότερες φήμες για τη Nokia έκαναν λόγο για το επερχόμενο D1C, αλλά φαίνεται ότι θα είναι περισσότερα τα μοντέλα που θα παρουσιαστούν τελικά.

Οι ανέπαφες συναλλαγές αλλάζουν τις αγοραστικές συνήθειες

Είτε μέσω διαδικτύου είτε σε καταστήματα, οι καταναλωτές επιλέγουν την ταχύτητα και την ευκολία των ανέπαφων καρτών και των νέων μεθόδων πληρωμής.

Με 165 εκατομμύρια ανέπαφες κάρτες και 3,4 εκατομμύρια τερματικά ανά την Ευρώπη, η χρήση έχει αυξηθεί από 36% το 2015 σε 52% το 2016, σύμφωνα με Έρευνα Ηλεκτρονικών Πληρωμών που διεξήγαγε το 2016 η Visa. Αυτή η τάση δεν είναι διαδεδομένη μόνο στους νέους που είναι πιο εξοικειωμένοι με την τεχνολογία, αλλά και στις μεγαλύτερες ηλικίες.

Λειτουργία μετάφρασης σε πραγματικό χρόνο και στις κλήσεις μέσω Skype!

Η λειτουργία του Skype Translation σε πραγματικό χρόνο επεκτείνεται και στις κλήσεις που γίνονται σε κινητά και σταθερά δίκτυα. 

Στην τελευταία έκδοση Skype Preview για υπολογιστές με λειτουργικό σύστημα Windows 10, η Microsoft έδειξε ότι η δυνατότητα της μετάφρασης σε πραγματικό χρόνο από τη μία γλώσσα σε μία άλλη θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από όσους κάνουν μία κλήση σε ένα κινητό ή σταθερό μέσα από το Skype.

Ηλεκτρικό «μαστίγιο» για την απομάκρυνση διαστημικών σκουπιδιών!

Ένα ειδικό σύστημα για την απομάκρυνση των διαστημικών σκουπιδιών περιλαμβάνεται στα εφόδια που μεταφέρει η «φορτηγίδα» Kounotori στον διαστημικό Σταθμό. Σκοπός είναι οι επιστήμονες από την Ιαπωνική Υπηρεσία Αεροδιαστημικής Εξερεύνησης (JAXA) να δοκιμάσουν κατά πόσο με αυτό θα μπορούσαν να «καθαρίσουν» τις γήινες τροχιές από τα άχρηστα αντικείμενα που έχουν απομείνει σε αυτές – από απαρχαιωμένους δορυφόρους, μέχρι τμήματα πυραύλων. 

Περιστατικά ανάφλεξης iPhone στην Κίνα!

Συνολικά οκτώ περιστατικά ανάφλεξης iPhone 6 έχουν αναφερθεί μέχρι σήμερα σε περιοχές της Κίνας, με την Apple να μιλά για εξωτερικά αίτια. 

Δυναμική διαδικτυακή συμμαχία κατά της τρομοκρατίας

Το YouTube , το Facebook, το Twitter και η Microsoft ανακοίνωσαν τη δημιουργία μίας κοινής βάσης δεδομένων εντοπισμού των κωδικών αναγνώρισης φωτογραφιών και βίντεο που προωθούν την τρομοκρατία

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μία προσπάθεια να επισπεύσουν την αφαίρεση περιεχομένου που έχει βοηθήσει τρομοκρατικούς πυρήνες να στρατολογήσουν θιασώτες τους και να διασπείρουν ριζοσπαστικές ιδέες στο Διαδίκτυο.

Netflix: Θα επιτρέπει το download σειρών και ταινιών για παρακολούθηση offline

H διάσημη υπηρεσία video streaming, Netflix, πρόσθεσε μια επιλογή που επιτρέπει στους συνδρομητές να κατεβάζουν τηλεοπτικές σειρές και ταινίες χωρίς επιπλέον κόστος, σε φορητές συσκευές για να μπορούν να τις δουν χωρίς σύνδεση στο Ίντερνετ. 
 Το Netflix είχε υποδείξει μέσα στους τελευταίους μήνες ότι θα προσθέσει μια επιλογή offline θέασης, καθώς η συγκεκριμένη αγορά αποκτά όλο και περισσότερους «παίκτες». Ενδεικτικά, το Prime Video της Amazon έχει αυτή την επιλογή εδώ και περίπου ένα χρόνο.