Φεβρουάριος 2017

Επιστροφή στο παρελθόν με το Nokia 3310!

Σίγουρα μία από τις σημαντικότερες ανακοινώσεις εδώ στη Βαρκελώνη και το MWC, δεν αφορά την παρουσίαση κάποιου νέου smartphone ή tablet αλλά ενός feature phone, του Nokia 3310 που μας φέρνει αναμνήσεις.

Κάτω από νέα ιδιοκτησία (HMD Global), η Nokia κάνει αισθητή την παρουσία της στην έκθεση, αρχικά με ένα απλό feature phone που όμως κουβαλά πίσω του ιστορία. Ήταν Σεπτέμβριος του 2000 όταν κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 3310, γνωρίζοντας τεράστια επιτυχία εξαιτίας της αντοχής που επιδείκνυε, της μεγάλης αυτονομίας αλλά και της δυνατότητας αλλαγών της πρόσοψης.

Έρχονται τα αεροπλάνα που θα... τρώγονται!

Βρώσιμα τηλεχειριζόμενα αεροσκάφη, γεμάτα με τρόφιμα, νερό και φάρμακα, μπορεί σύντομα να μετατραπούν στο νέο "υπερόπλο" για την αντιμετώπιση ανθρωπιστικών καταστροφών καθώς θα μεταφέρουν εφόδια σε απομακρυσμένες ή αποκλεισμένες περιοχές που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές ή από συγκρούσεις.

Οι κατασκευαστές των "νόστιμων" μη επανδρωμένων αεροσκαφών υποστηρίζουν ότι το καθένα από αυτά θα στοιχίζει περίπου 150 στερλίνες (γύρω στα 180 ευρώ) και θα μπορεί να μεταφέρει τρόφιμα βάρους 50 κιλών, αρκετά δηλαδή για να τραφούν 50 άνθρωποι για μία ημέρα.

Το iPad κυρίαρχο στην αγορά παρά την πτώση πωλήσεων

Μπορεί ο ρυθμός της πτώσης των πωλήσεων του iPad στην αγορά να είναι διπλάσιος από την πτώση ολόκληρης της αγοράς tablet, αλλά παραμένει η Νο 1 προτίμηση.

Το iPad, σύμφωνα με τα στοιχεία της Trendforce, σημείωσε πτώση της τάξης του 14,1% στις αποστολές συσκευών στην αγορά, ενώ συνολικά η πτώση αποστολών tablets στην αγορά κατά τη διάρκεια του 2016 ήταν σε ποσοστό 6,6%. Αντίθετα, η Amazon διπλασίασε τις αποστολές tablets στην αγορά, ενώ στην πλευρά των κερδισμένων του έτους φαίνεται να ανήκει και η Lenovo, η οποία έφτασε σε ποσοστό το 12.3%, όπως αναφέρει το 9to5 Mac.

Σημαντικές αναβαθμίσεις στη νέα έκδοση του Chrome

Σε πύλη εικονικής πραγματικότητας πρόκειται να «μεταμορφωθεί» αυτή την εβδομάδα το πρόγραμμα πλοήγησης στο Διαδίκτυο της Google, Chrome, αφού η εταιρεία εισαγάγει νέες αναβαθμίσεις.

Όπως αναφέρει
σε δημοσίευμά της η ιστοσελίδα τεχνολογίας The Inquirer επικαλούμενη σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, υπάρχουν πληθώρα VR ιστοσελίδων τις οποίες μπορούν οι χρήστες να επισκεφτούν χρησιμοποιώντας το κινητό τους τηλέφωνο και το σετ εικονικής πραγματικότητας Daydream.

Το πρώτο smartwatch με προεγκατεστημένο Android Wear 2.0

Στην αμερικανική αγορά κάνει σήμερα ντεμπούτο το πρώτο smartwatche με προεγκατεστημένο λειτουργικό σύστημα Android Wear 2.0. Είναι προϊόν συνεργασίας της LG και της Google, που φιλοδούν να κερδίσουν μεγάλο κομμάτι της παγκόσμιας αγοράς σ' αυτόν τον τομέα.

Στα ράφια των καταστημάτων στις ΗΠΑ βγαίνουν σήμερα τα δύο πρώτα μοντέλα - το LG Watch Sport καιτο LG Watch Style. Την επόμενη εβδομάδα θ' αρχίσει η διάθεση τους στις βασικές αγορές στην Ευρώπη και την Ασία, μέσω του Google Store και επιλεγμένων καταστημάτων λιανικής πώλησης.

Επίθεση hackers στο Dark Web

Περίπου 20% όλων των ιστότοπων στο Dark Web σταμάτησαν να λειτουργούν μετά από κυβερνο-επίθεση, με τους υπεύθυνους αυτής να παρέχουν πληροφορίες σχετικά με τους διαχειριστές των συγκεκριμένων websites.

Έρχεται ελαφρύτερη έκδοση των Windows 10

Πολλές είναι οι πληροφορίες στο Διαδίκτυο που θέλουν τα Windows 10 να αποκτούν μία έκδοση Cloud, η οποία θα έρθει να ανταγωνιστεί τα Chromebooks. 

Τα Windows 10 Cloud, όπως τα ονομάζουν οι φήμες, δεν είναι απαραίτητο ότι θα βασίζονται αποκλειστικά στο cloud προκειμένου να εκτελούνται όλες οι εργασίες.