Μάιος 2019

Νυχτερίδα που κρυβόταν σε θήκη iPad δάγκωσε το δάκτυλο συνταξιούχου, αφήνοντάς τον με λύσσα

Ένας άνδρας ηλικίας 86 ετών κάνει θεραπεία για λύσσα, αφού δαγκωθηκε από μια νυχτερίδα που είχε σφηνωθεί ανάμεσα στο πίσω μέρος του iPad του και στην θήκη του.

Ο Roy Syvertson, από το Νιου Χάμσαϊρ στις ΗΠΑ, δήλωσε στο WMUR-TV ότι είχε χρησιμοποιήσει το τάμπλετ για περίπου μία ώρα πριν το πλάσμα πετάξει έξω το κεφάλι του και τον δαγκώσει.
Ο συνταξιούχος είπε ότι αισθάνθηκε σαν ένα τσίμπημα στην αρχή, προσθέτοντας: «Κοίταξα, και η νυχτερίδα έβγαινε από εδώ, ανάμεσα στο κάλυμμα και το πίσω μέρος του μαξιλαριού».

Amazon: 3D scans σε εθελοντές με δώρο κάρτα 25 δολαρίων

Η Amazon συγκεντρώνει δεδομένα σχετικά με τους τύπους σώματος, προσκαλώντας τους εθελοντές για να σαρωθούν, να εγγραφούν και να φωτογραφηθούν. Όπως εντοπίστηκε από τη Mashable, η εταιρεία εκτελεί μια μελέτη για να «μάθει για την ποικιλομορφία μεταξύ των σχήματος σώματος», προσφέροντας μια δωροεπιταγή αξίας 25 δολαρίων για 30λεπτα ραντεβού στη Νέα Υόρκη. Οι συμμετέχοντες θα προβούν σε έρευνα και συγκατάθεση για 3D σαρώσεις (συν φωτογραφίες και βίντεο) του σώματός τους - πρώτα στην καθημερινή τους ενδυμασία, στη συνέχεια σε ενδύματα "μορφοποίησης".

Η Google ανακοινώνει νέα γυαλιά ενισχυμένης πραγματικότητας

Η Google έχει ανακοινώσει μια νέα έκδοση του ακουστικού της, που επικεντρώνεται στις ανάγκες της επιχείρησής της, η οποία πλέον χαρακτηρίζει ένα επίσημο προϊόν Google αντί για ένα πείραμα. Η Glass Enterprise Edition 2 κοστίζει 999 δολάρια, αν και, όπως και ο προκάτοχός της, δεν πωλείται απευθείας στους καταναλωτές. Έχει ένα νέο επεξεργαστή, μια βελτιωμένη κάμερα, μια θύρα USB-C για ταχύτερη φόρτιση και μια ποικιλία άλλων ενημερώσεων.

Το Snapchat έχει γίνει εργαλείο δημιουργίας περιεχομένου για χρήστες Instagram και Twitter

Είναι αδιαμφισβήτητο ότι το Snapchat σταμάτησε να έχει πολιτισμική σημασία όταν η Kylie Jenner το κήρυξε νεκρό και η Rihanna το απέκλεισε. Αυτό το περασμένο Σαββατοκύριακο, ωστόσο, φάνηκε ότι ο καθένας ξαναφόρτωσε, άνοιξε ξανά ή δοκίμαζε το Snapchat για πρώτη φορά εδώ και χρόνια. Η αιτία ήταν δύο νέα φίλτρα Snapchat, τα οποία επιτρέπουν στους χρήστες να δουν τις εκδόσεις που ανταλλάσσονται με το φύλο, προσθέτοντας παραδοσιακά αρσενικά χαρακτηριστικά (γενειάδα και κοντά μαλλιά) ή γυναικεία χαρακτηριστικά (μακιγιάζ, μακριά μαλλιά και μαλακότερη χροιά).