Οκτώβριος 2015

Το πρώτο πλωτό πάρκο φωτοβολταικών!

Η United Utilities, η μεγαλύτερη εισηγμένη εταιρεία ύδρευσης της Βρετανίας ανέλαβε να κατασκευάσει το μεγαλύτερο πλωτό φωτοβολταικό πάρκο στην Ευρώπη. Το τεςραστίων διαστάσεων έργο θα αποτελείται απο 12.000 φωτοβολταικά πάνελς σε μια έκταση 45 συνολικά στρεμμάτων.

Σκόπος του είναι να τροφοδοτεί το 1/3 του ηλεκτρικού ρεύματοις που χρειάζεται για να λειτουργήσει η επεξεργασία του νερού στον ταμιευτήρα Γκόντλευ στη Αγγλία μέχρι το 2020! Όταν ολοκληρωθεί, το πλωτό φωτοβολταϊκό πάρκο θα παράγει 2,7 Γιγαβατώρες ηλεκτρικής ενέργειας κάθε χρόνο που θα καταναλώνονται επί τόπου.

Tags: 

Σφάλμα στο Facebook που σου "τρώει" τη μπαταρία στο κινητό.

Φανερά ντροπιασμένος εμφανίστηκε δημόσια ο επικεφαλής μηχανικό του Facebook, ο οποίος ανακοίνωσε πως υπάρχει τελικά ένα σφάλμα στην εφαρμογή του διάσημου social media που προορίζεται για συσκευές Apple και γενικότερα συσκευές που έχουν το λογισμικό iOS 9.
Όπως ανέφερε, το σφάλμα αυτό οδηγεί σε τρομακτική κατανάλωση της μπαταρίας, με αποτέλεσμα πολλοί χρήστες να παραπονιούνται πως η μπαταρία τους εξαντλείται χωρίς όμως να κάνουν ιδιαίτερη χρήση του κινητού τους.

Tags: 

Με Touch ID και τα MacBooks.

Είναι κάτι που πολλοί χρήστες σίγουρα ανυπομονούν να δουν στις ιδιότητες ενός MacBook και μέχρι αρκετά πρόσφατα η Apple δεν έδειχνε κανένα απολύτως ενδιαφέρον να το κάνει πραγματικότητα.

Μιλάμε φυσικά για την ιδιαίτερη λειτουργία Touch ID, η οποία ενώ είναι διαθέσιμη πλέον στα iPhones, στα MacBooks δεν υπήρξε πιθανότατα καν η ιδεά να το τοποθετήσουν. Παρά τις πολλές προτάσεις απο τους καταναλωτές, οι οποίοι επιθυμούσαν διακαώς να βάλουν αυτο το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό στα νέα τους MacBook, απάντηση δεν υπήρχε ποτέ.

Tags: 

Η Pepsi θα λανσάρει το δικό της smartphone.

Με νέα και άκρως καινοτόμα σχέδια φαίνεται πως ξεκινά τη φετινή σεζόν η πασίγνωστη εταιρεία αναψυκτικών Pepsi, η οποία όπως φαίνεται σκοπεύει να λανσάρει το δικό της smartphone στην αγορά, προκαλώντας όπως ήταν φυσικό πολλές αντιδράσεις απο ανταγωνιστικές εταιρείες.

Η παρουσίαση του ιδιαίτερου αυτού smartphone που θα φέρει φυσικά τα χαρακτηριστικά χρώματα της Pepsi, θα γίνει στο Πεκίνο στις 20 Οκτωβρίου, ενώ έχουν ήδη διαρρεύσει μερικά απο τα χαρακτηριστικά:

Tags: 

Γνωρίστε το Robohon, το πιο γλυκό ρομποτάκι του κόσμου.

Η εταιρεία Sharp αποφάσισε για ακόμα μία φορά να πρωτοτυπήσει και να πάει την τεχνολογία ένα στάδιο παραπέρα, παρουσιάζοντας στο κοινό ένα πολύ ιδιαίτερο δημιούργημα, το οποίο δεν γνωρίζουμε ακριβώς σε ποιά κατηγορία ανήκει!

Θα μπορούσε άνετα να χαρακτηριστεί ως ένα πολύ εντυπωσιακό gadget και, όπως όλα δείχνουν, φαίνεται υπερπλήρες! Πρόκειται για ένα γλυκό ρομποτάκι το οποίο παράλληλα λειτουργεί και ως συσκευή τηλεφώνου ενώ έχει τη δυνατότητα να μας μιλήσει (σε άπταιστα ιαπωνικά πάντα).

Tags: 

Μία κατσαρίδα-κατάσκοπος!

Τη σήμερον ημέρα, η τεχνολογία έχει κάνει τέτοια άλματα που δεν είναι καθόλου απίθανο να συναντήσετε ξαφνικά μπροστά σας ένα ρομπότ, εξ ολοκλήρου φτιαγμένο απο ανθρώπινο χέρι, που έχει τη δυνατότητα να διαδράσει και αντιληφθεί!

Τα ρομπότ κυκλοφορούν πλέον σε διάφορα μεγέθη και σχήματα, ξεγελώντας συνήθως και τους πιο "γάτους"! Κάτι τέτοιο προφανώς αποτέλεσε και πηγή έμπνευσης για τον Aleksey Belouson, ο οποίος συνέταξε μία ομάδα ειδικών και δημιούργησε μία ρομποτική κατσαρίδα που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει το αληθινό έντομο.

Tags: