Ιούλιος 2016

Πέφτουν οι πωλήσεις των iPhone για δεύτερο τρίμηνο

Για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο η Apple καταγράφει μείωση της τάξης του 15% στις πωλήσεις των δημοφιλών κινητών της τηλεφώνων, iPhone.

Η ζήτηση για το δημοφιλές προϊόν της Apple είχε ξεκινήσει να επιβραδύνεται από το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, όταν η εταιρεία είχε ανακοινώσει την πρώτη μείωση στις πωλήσεις του iPhone από το 2007 οπότε και πρωτοκυκλοφόρησε η συσκευή. Τα iPhone αντιστοιχούν στα δύο τρίτα των συνολικών πωλήσεων της Apple και αντιπροσωπεύουν το μεγαλύτερο ποσοστό των κερδών της.

Tags: 

Μετέτρεψαν μια τηλεόραση σε skateboard

Οι Braille Skateboard, διασκεδάζουν μετατρέποντας ότι μπορεί να φανταστεί κάνεις σε skateboard, π.χ. ένα ipad, μια σανίδα τού surf, ακόμα και μια κονσόλα xbox one, στο video που ακολουθεί μας δείχνουν το πως μπορεί να μετατρέψει κάνεις μια παλιά τηλεόραση με μεγάλη επίπεδη οθόνη σε ένα skateboard.

Tags: 

Η Citigroup θεωρεί ότι το Pokemon GO μπορεί να απειλήσει την παγκόσμια οικονομία

Το Pokemon GO έχει αλλάξει πολλά δεδομένα ως τώρα σε διάφορους τομείς, καθώς η επιτυχία του έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία των δημιουργών του. Οι χρήστες αφιερώνουν πάνω από 40 λεπτά ημερησίως στην εφαρμογή και προφανώς αυτό έχει επηρεάσει τόσο τη μέση παραγωγικότητα, όσο και το χρόνο που αφιερώνουν οι χρήστες στις υπόλοιπες εφαρμογές. Πάνω σε αυτό βασίστηκε ο αναλυτής της Citigroup, Mark May και δημοσίευσε ένα άρθρο με τίτλο «Η απειλή του Pokemon GO είναι πραγματική».

Tags: 

Και ο Mozilla Firefox σταματά την υποστήριξη του Adobe Flash

Η Mozilla, όπως και η Google με την Microsoft πριν από αυτή, θα συμβάλλει στην κατάργηση του Adobe Flash. Ενώ το Flash plugin στο παρελθόν είχε φέρει την επανάσταση, ήταν επίσης αρκετά γνωστό για την έλλειψη σταθερότητας, που οδηγούσε σε browser crashes, κακές επιδόσεις και αυξημένη κατανάλωση του ρεύματος. Κατά συνέπεια, πρώτα ο Chrome, στη συνέχεια ο Edge και τώρα ο Firefox αποφάσισαν ότι θα μπλοκάρουν από εδώ και στο εξής το περιεχόμενο Flash.

Tags: 

Νεαρός εκτελέστηκε στην Γουατεμάλα, αφού είχε εντοπιστεί μέσω του Pokemon GO

Ένας 18χρονος εκτελέστηκε στην Γουατεμάλα, καθώς έπαιζε Pokemon GO, ενώ πρόκειται για τον πρώτο θάνατο, που σχετίζεται με το παιχνίδι. Εν αντιθέσει με ατυχήματα, που έχουν γίνει σε όλον τον κόσμο λόγω του παιχνιδιού, αυτή τη φορά ο τίτλος για τις κινητές συσκευές, που έχει προκαλέσει φρενίτιδα δε φαίνεται να συσχετίζεται με τα αίτια του θανάτου του νεαρού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο 18χρονος Jerson Lopez de Leon, έπεσε σε ενέδρα και σκοτώθηκε, αφού δέχτηκε τα πυρά αγνώστων, καθώς έπαιζε το παιχνίδι μαζί με τον ξάδελφό του, Daniel Moises Picen, ηλικίας 17 ετών.

Tags: 

Paypal: Αληθινοί e-travelers οι Έλληνες

Οι Έλληνες γίνονται αληθινοί e-travelers, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας της Paypal.

Ειδικότερα, το 39% των Ελλήνων θεωρεί εξαιρετικά χρήσιμο το διαδίκτυο, όταν οργανώνει τις διακοπές του. Το 95% περνάει χρόνο online κατά τη διάρκεια των διακοπών του. Οι Έλληνες έχουν μαζί με τους Πολωνούς το υψηλότερο ποσοστό χρήσης του internet στις διακοπές, στην περιοχή αυτή της Ευρώπης.

Tags: 

To NES της Nintendo επανακυκλοφορεί σε mini έκδοση

H Nintendo ξυπνά τις αναμνήσεις και ετοιμάζεται να δημιουργήσει καινούριες με την κυκλοφορία του Nintendo Classic Mini: Nintendo Entertainment System. Το νέο NES θα έχει διαστάσεις... mini, καθώς αποτελεί ρέπλικα του συστήματος των '80s. Θα έχει HDMI έξοδο ώστε να επιτρέπεται η σύνδεσή της σε όλες τις σύγχρονες τηλεοράσεις, ενώ η κονσόλα θα έχει προ-εγκατεστημένα 30 αγαπημένα παιχνίδια.

Tags: 

Planet of the Apps: Νέο reality show από την Apple

Η Apple θα μπει στο παιχνίδι της τηλεθέασης, καθώς θα αποκτήσει το δικό της reality show. Ήδη έχουν ανοίξει οι αιτήσεις για συμμετοχή στο παιχνίδι reality, το οποίο θα ονομάζεται Planet of the Apps. Το show δίνει την ευκαιρία σε επίδοξους προγραμματιστές να αναδείξουν τη δική τους εφαρμογή.

Tags: 

Πωλήθηκε το πρώτο αυτοκίνητο μέσω Τwitter

Στην Ισπανία και πιο συγκεκριμένα στην πόλη Λα Κορούνια της Γαλικίας ένας πελάτης παρήγγειλε ψηφιακά το νέο του αυτοκίνητο μέσω της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης, κάτι το οποίο συμβαίνει για πρώτη φορά στην Ευρώπη.

Tags: 

Το μαντολάτο επιλέγει η Google για να ονομάσει τη νέα έκδοση του Android, Nougat

Μετά από αρκετές φήμες, τελικά η Google ανακοίνωσε ότι η επόμενη έκδοση του mobile λειτουργικού συστήματος της εταιρείας, γνωστού και ως Android N, θα είναι Android Nougat (γλύκισμα με αμύγδαλα, μαντολάτο).

Αν θυμάστε, η Google μάλιστα είχε ζητήσει την βοήθεια των φίλων του Android για την επιλογή της ονομασίας της νέας έκδοσης του λειτουργικού της συστήματος. Αν και ήταν η δημοφιλέστερη ονομασία στις τεχνολογικές ιστοσελίδες, η ανακοίνωση της Google έβαλε τέλος στην φήμες περί συνεργασίας της με τον Όμιλο Ferrero για την ονομασία Nutella.