Μάρτιος 2017

«Μπόνους» ελεύθερα gigabyte στα iPhone μετά την αναβάθμιση του iOS 10.3

Όσοι χρήστες iPhone προχώρησαν στην τελευταία αναβάθμιση iOS 10.3 στα τηλέφωνά τους ανακάλυψαν ότι οι τελευταίες ρυθμίσεις έχουν απελευθερώσει περισσότερο από ένα gigabyte αποθηκευτικού χώρου στις συσκευές τους.

Η επιπλέον ελεύθερη μνήμη οφείλεται στο νέο σύστημα αρχειοθέτησης της Apple, APFS, το οποίο αντικατέστησε το παρωχημένο «ιεραρχικό σύστημα» που χρησιμοποιούταν για περίπου 30 χρόνια και είχε ήδη φορτωθεί αρκετές αναβαθμίσεις.

Νέοι κανόνες της ΕΕ για την προστασία των καταναλωτών στο διαδίκτυο

Σε νέους κανόνες για την διασφάλιση των καταναλωτών στο διαδίκτυο, πρόκειται να προχωρήσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ενώ σε αλλαγές σχετικά με όρους και προϋποθέσεις χρήσης σε Facebook, Twitter και Google+ καλούνται να προβούν οι επιχειρήσεις.

Συγκεκριμένα, οι Αρχές καταναλωτών της ΕΕ και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συναντήθηκαν στις 16 Μαρτίου με εκπροσώπους των εταιρειών Facebook, Twitter και Google + με σκοπό να συζητηθούν οι προτεινόμενες λύσεις.

Το Facebook αλλάζει ξανά και πειραματίζεται με τα σχόλια και... τα συναισθήματα

Σε νέους πειραματισμούς αναφορικά με την εμφάνιση του χρονολογίου, προχωρά το Facebook, σε μία προσπάθεια να ενθαρρύνει την αλληλεπίδραση των χρηστών.

Το δημοφιλέστερο μέσο κοινωνικής δικτύωσης ανασχεδίασε το 'News Feed' με τέτοιο τρόπο ώστε να μοιάζει περισσότερο με την εφαρμογή μηνυμάτων 'Messenger', εμφανίζοντας τα σχόλια στις αναρτήσεις με τη μορφή 'φυσαλίδων'.

Στόχος αυτής της παρέμβασης, όπως αναφέρει ο Independent, είναι να κάνει πιο ευδιάκριτα τα σχόλια των χρηστών και να ενθαρρύνει την αλληλεπίδραση, διατηρώντας παράλληλα τα 'Likes'.

Ηλεκτρονικά τατουάζ μετατρέπουν τις φακίδες και τις ρυτίδες σε πλήκτρα κινητού τηλεφώνου!

Πατάς τη φακίδα πάνω στο δέρμα του χεριού σου και απαντάς την κλήση στο κινητό σου. Ή σέρνεις το δάχτυλό σου πάνω από τη ρυτίδα ή την ουλή σου και δυναμώνεις την ένταση του ήχου της μουσικής στη συσκευή σου.

Γερμανοί και Αμερικανοί ερευνητές αναπτύσσουν πολύ λεπτά ηλεκτρονικά τατουάζ που προσαρμόζονται πάνω στις ατέλειες του δέρματος ενός ανθρώπου και όχι μόνο τις καλύπτουν, αλλά λειτουργούν ως πλήκτρα ευαίσθητα στην αφή, τα οποία επιτρέπουν τον έλεγχο του κινητού τηλεφώνου.

Τσουχτερά πρόστιμα για ρητορική μίσους στα social media

Αυστηρές ποινές θα επιβάλλονται στη Γερμανία για αναρτήσεις στο διαδίκτυο με ρατσιστικό και ρητορική μίσους. Το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει ετοιμάσει νομοσχέδιο που προβλέπει επιβολή προστίμων μέχρι 50(!) εκατ. ευρώ στα social media που δεν κατεβάζουν αμέσως τέτοιες αναρτήσεις. Πρόστιμα έως 5 εκατ. ευρώ προβλέπεται και για εργαζόμενους σε εταιρείες social media, οι οποίοι είχαν αρμοδιότητα να κατεβάσουν/διαγράψουν αυτά τα κείμενα, αλλά δεν το έπραξαν.

Αυξάνεται το μερίδιο των κινεζικών smartphones στη ρωσική αγορά

Τα «έξυπνα» τηλέφωνα που κατασκευάζονται στην Κίνα κατέκτησαν μεγαλύτερο μερίδιο στη ρωσική αγορά τον Ιανουάριο σε σχέση με τον ίδιο μήνα πέρσι, είπαν πρόσφατα ρώσοι λιανέμποροι.

54122 - SCUM or REAL?

Κατά καιρούς λάμβανα κάτι περίεργα sms από το 54122, που ήταν διάφορες τύπισσες που έλεγαν ότι ενδιαφέρονται για γνωριμία μαζί μου.
Αποφάσισα να κάνω ένα ψαχούλεμα να δω τι γίνεται.

Tags: