Σεπτέμβριος 2017

«Μαγική σκόνη» για νέα γενιά υπερυπολογιστών

Ερευνητές από τη Μ. Βρετανία και τη Ρωσία έδειξαν επιτυχώς πως ένας τύπος «μαγικής σκόνης» που συνδυάζει φως και ύλη μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την επίλυση πολύπλοκων προβλημάτων και θα μπορούσε μακροπρόθεσμα να ξεπεράσει τις δυνατότητες και των πιο ισχυρών υπερυπολογιστών, σύμφωνα με ανακοίνωση τουUniversity of Cambridge.

Η Κίνα μπλοκάρει το WhatsApp λόγω της συνεδρίασης του ΚΚ

Η υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων WhatsApp αντιμετωπίζει προβλήματα στην Κίνα καθώς η κυβέρνηση έχει ενισχύσει την ασφάλεια για την συνεδρίαση του Κομμουνιστικού Κόμματος τον επόμενο μήνα.

Εδώ και μια εβδομάδα περίπου οι χρήστες δεν μπορούν να συνδεθούν σωστά και η εφαρμογή κρασάρει συχνά.
Κάποιες φορές, μπλοκάρει εντελώς και είναι προσβάσιμο μόνο μέσω VPN που παρακάμπτουν το firewall της Κίνας.
Το WhatsApp είναι το μόνο προϊόν του Facebook που επιτρέπεται να λειτουργεί στην ηπειρωτική Κίνα.
Το Facebook και το Instagram δεν είναι διαθέσιμα στην ηπειρωτική χώρα.

54122 ΑΠΑΤΗ Η ΠΟΛΛΑ ΥΠΟΣΧΟΜΕΝΟ;

Δεν μπορώ ακόμη με βεβαιότητα να το πω αλλά θα μοιραστώ την εμπειρία μου μαζί σας!
Μου ήρθε ξαφνικά ένα μήνυμα από το 54122 και δε κρύβω ότι με ξάφνιασε! Στην αρχή νόμιζα ότι ήταν διαφημιστικό γιατί λαμβάνω πολλά τέτοια SMS κάθε τόσο.
Μετα κατάλαβα ότι πρόκειται για ένα τσατ γνωριμιών.
Όταν το έψαξα είδα ότι ανήκει στη σελίδα www.ellinespadou.com. Δε μου θύμιζε κάτι αλλά συνέχισα να μιλάω με τη κοπέλα.

Tags: 

«Snooze button»: Tο νέο feature του Facebook

Ίσως σύντομα μπορέσετε να κάνετε προσωρινό unfollow στους φίλους σας, στις σελίδες, στις ομάδες που ακολουθείτε στο Facebook. Η εταιρεία δοκιμάζει ένα νέο χαρακτηριστικό, το «Snooze button».

Στα αυτοκίνητα, όχι στα κινητά, το μέλλον της καινοτομίας

Θυμάστε τον ενθουσιασμό που επικρατούσε όταν σχεδόν πριν 10 χρονιά το πρώτο iPhone έφτασε στις αγορές; Σίγουρα θα ξαναβιώσουμε κάτι ανάλογο, μόνο που αυτή τη φορά πιθανότατα θα βρισκόμαστε στο τιμόνι ενός αυτοκινήτου. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Qualcomm, Στιβ Μόλενκοπφ, πιστεύει ότι τα πιο συναρπαστικά τεχνολογικά επιτεύγματα, κατά την επόμενη δεκαετία θα επιτευχθούν στην αυτοκινητοβιομηχανία.

«Ένα τεράστιο κύμα καινοτομίας αλλάζει το αυτοκίνητο», ανέφερε ο Μόλενκοπφ μιλώντας στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης. Πολλές από αυτές τις καινοτομίες ετοιμάζονται από την Qualcomm.

Οι ΗΠΑ απαγόρευσαν τη χρήση του ρωσικoύ λογισμικού Kaspersky

Η αμερικανική κυβέρνηση απαγόρευσε πλήρως τη χρήση από τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες της, του λογισμικού κυβερνοασφάλειας της ρωσικής εταιρείας Kaspersky Lab, καθώς υποπτεύεται ότι η εταιρεία έχει δεσμούς με τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες, οι οποίοι θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ.

Εκδίδονται οι πρώτες ηλεκτρονικές κάρτες του ΟΑΣΑ

Μέχρι το τέλος του μηνός θα αρχίσει η διάθεση των προσωποποιημένων ηλεκτρονικών καρτών του ΟΑΣΑ φέρνοντας πιο κοντά τις αστικές συγκοινωνίες στην ψηφιακή εποχή.

Οι προσωποποιημένες ηλεκτρονικές κάρτες θα αντικαταστήσουν τις σημερινές κάρτες απεριορίστων διαδρομών και η έκδοσή τους καθίσταται δυνατή αφού δόθηκε το "πράσινο φως" από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Εντός του Οκτωβρίου θα ενεργοποιηθούν και οι πρώτες πύλες εισόδου στους σταθμούς του Μετρό και Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου.

Διέρρευσε βίντεο από το iPhone 8;

Ήταν τον περασμένο Μάιο, όταν οι οικονομικοί αναλυτές προέβλεπαν ότι η Apple έχει τη δυνατότητα να γίνει η πρώτη εταιρία που η αξία της θα ξεπεράσει το 1 τρισ. δολάρια, χάρη στην κυκλοφορία του νέου iPhone. Ωστόσο τους tech maniacs δεν τους απασχολούν αυτά τα οικονομικά παιχνίδια. Για αυτούς μόνο μια ημερομηνία υπάρχει στο μυαλό τους: η 12η Σεπτεμβρίου.

Αντιμέτωπο με λουκέτο το YοuTube-MP3

Με «λουκέτο» απειλείται η δημοφιλής ιστοσελίδα YouTube-MP3, εξαιτίας κατηγοριών για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων.

Η Ένωση Μουσικής Βιομηχανίας των ΗΠΑ (RIAA) κατηγορεί την ιστοσελίδα ότι αποτελεί την πιο κοινή μορφή πειρατείας και υποστηρίζει ότι θα έπρεπε να κλείσει, αφού με αυτόν τον τρόπο χάνονται εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια ετησίως.

Στην ουσία αυτό που κάνει η υπηρεσία είναι να απομονώνει τον ήχο από ένα μουσικό βίντεο που έχει αναρτηθεί στο YouTube, ώστε ο χρήστης να μπορεί να ακούσει το κομμάτι χωρίς να αναγκάζεται να το αγοράσει.