Απρίλιος 2016

Πτώση στις πωλήσεις παρουσιάζει η Αpple

Πτώση τόσο ως προς τις πωλήσεις όσο και ως προς τα έσοδα, παρουσιάζει η εικόνα των οικονομικών στοιχείων της Apple, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του τριμήνου του 2016.

Πρώτη φορά μετά από 13 χρόνια περίπου, η Apple παρουσιάζει αρνητικά στοιχεία, στις πωλήσεις των προϊόντων της, ενώ σημαντική μείωση σημείωσαν και οι μετοχές της εταιρείας.

Tags: 

Η κινητικότητα του διαδικτύου σε ένα λεπτό

Πριν από λίγες εβδομάδες η αμερικάνικη εταιρεία παροχής υπηρεσίων Excelacom έδωσε στη δημοσιότητα ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον γράφημα υπό τον τίτλο: τι συμβαίνει μέσα σε ένα διαδικτυακό λεπτό; Αμέσως τώρα θα γίνουμε πιο συγκεκριμένοι:

Tags: 

Wireless AC VPN Security Router υψηλής ασφάλειας

Μυριάδες κίνδυνοι ελλοχεύουν καθημερινά στο διαδίκτυο, για αυτό και πολλές επιχειρήσεις όσο και απλοί χρήστες, έχουν την ανάγκη ασφαλούς δικτύου.

Ένα router λοιπόν, που παρέχει την απαραίτητη ασφάλεια θεωρείται κρίσιμης σημασίας. Η D-Link, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον εν λόγω χώρο, παρουσιάζει ένα router σχεδιασμένο για να προσφέρει σε ιδιώτες και επιχειρήσεις, έναν ασφαλή τρόπο κρυπτογράφησης των συνδέσεων μεταξύ των χρηστών που βρίσκονται εν κινήσει και των κεντρικών γραφείων.

Tags: 

Νέο φορητή συσκευή για μουσική από την Pioneer

Καθώς το καλοκαίρι αποφάσισε να μας επισκεφθεί αναπάντεχα και με εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή, οι βόλτες και οι έξοδοι αυξάνονται κατακόρυφα. Ιδιαίτερα μάλιστα, όταν πρόκειται για μια βόλτα στην παραλία, η μουσική είναι αναπόσπαστη συντροφιά.

Tags: 

Στο στόχαστρο των hacker οι gamers της υπηρεσίας Steam

Η εποχή που τα videogames αποτελούνταν από το Pacman και το Tetris, έχει περάσει ανεπιστρεπτί – πλέον η βιομηχανία των ηλεκτρονικών παιχνιδιών έχει γιγαντωθεί. Σήμερα, η εκτιμώμενη αξία του κλάδου του gaming αποτιμάται σε περίπου 100 δισεκατομμύρια δολάρια.

Tags: 

Μετέτρεψαν το DNA σε σκληρό δίσκο απίστευτης χωρητικότητας

Οι ανάγκη για ολοένα μεγαλύτερη χωρητικότητα αποθήκευσης δεδομένων είναι υψηλότερη από ποτέ. Με την ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας, του Διαδικτύου και των κοινωνικών ψηφιακών μέσων, τα δεδομένα απαιτούν μεγάλης χωρητικότητας αποθηκευτικά μέσα.

Tags: 

Η τεχνολογία στο ζωολογικό κήπο

Ο ζωολογικός κήπος στο Σίδνεϊ, ο οποίος έχει οριστεί για να εγκατασταθεί σε μια περιοχή 16,5 εκταρίων (40,8 στρεμμάτων) στο Bungarribee, συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο του Δυτικού Σίδνεϊ για να μετατρέψει το πάρκο ζώων σε μια υψηλής τεχνολογίας εμπειρία, όχι μόνο για τους επισκέπτες αλλά και για τα ζώα. Ο ζωολογικός κήπος θα φιλοξενήσει ένα μεγάλο ποσοστό της πανίδας της Αυστραλίας, καθώς και εξωτικά πλάσματα, συμπεριλαμβανομένων ελεφάντων και χιμπατζήδων.

Tags: 

Προστασία iPad και iPhone από την iStorm για ένα χρόνο

Η iStorm προσφέρει το «iPlus», ένα ολοκληρωμένο πακέτο προστασίας για iPhone και iPad, σχεδιασμένο αποκλειστικά από την iStorm, το οποίο προσφέρεται σε συνεργασία με τον ασφαλιστικό οργανισμό Generali Hellas.

To iPlus καλύπτει για ένα χρόνο, από την ημερομηνία αγοράς της νέας iOS συσκευής, θραύση οθόνης, καταστροφή ή βλάβη από φωτιά και απώλεια λόγω κλοπής ή ληστείας, ενώ η τιμή του ξεκινά από 39 ευρώ.

Tags: 

Στο Χονγκ Κονγκ ένας εφευρέτης δημιούργησε τη δική του γυναίκα – ρομπότ

Το όνομά του (ή «της») είναι Mark 1, και αποτελεί μια γυναίκα-ρομπότ, δημιούργημα του Ρίκι Μα, εφευρέτη που ζει στο Χονγκ Κονγκ. Για την κατασκευή της χρειάστηκε 1,5 έτος και το κόστος ήταν 50.000 δολάρια.

Μπορεί να απαντά σε προγραμματισμένες ερωτήσεις και ως πρότυπο εμφάνισης έχει μια διάσημη ηθοποιό του Χόλιγουντ, την οποία ο Ρίκι Μα αρνείται να αποκαλύψει (αλλά μάλλον, κρίνοντας από την εμφάνιση, πρόκειται για τη Σκάρλετ Γιόχανσον).

Tags: