Ιανουάριος 2017

Στην 69η θέση η Ελλάδα στις ταχύτητες Ίντερνετ, σε παγκόσμιο επίπεδο

Στην 69η θέση ανάμεσα σε 142 χώρες βρίσκεται η Ελλάδα ως προς τις ταχύτητες του Διαδικτύου, σύμφωνα με την τριμηνιαία έκθεση της Akamai 'State of The Internet Report' για το 3ο τρίμηνο του 2016.

Με το όνομα Heart εμφανίζεται ένα ακόμα μοντέλο της Nokia

Ένα ακόμα μοντέλο εκτιμάται ότι θα παρουσιάσει η Nokia, το οποίο έχει την κωδική ονομασία Heart, πιθανότατα κατά τη διάρκεια του MWC.

To Nokia Heart, όπως ονομάζεται μέχρι στιγμής το επερχόμενο smartphone, έκανε την εμφάνισή του σε benchmarking sites, όπου εμφανίζεται να έχει λειτουργικό σύστημα Android 7.0 Nougat, ενώ στη θέση του επεξεργαστή εκτιμάται ότι θα υπάρχει ο οχταπύρηνος Qualcomm Snapdragon 430.

Η παραβίαση θεμελιώδους νόμου της φυσικής πιθανόν εξηγεί τη σκοτεινή ενέργεια στο σύμπαν

Στη «χειρότερη πρόβλεψη στην ιστορία της φυσικής», όπως συχνά αποκαλείται η ασυμφωνία ανάμεσα στην πειραματική τιμή και τη θεωρητική εκτίμηση για τη σκοτεινή ενέργεια, υποστηρίζουν πως δίνουν τέλος επιστήμονες από τη Γαλλία και το Μεξικό, με την πρόταση που διατύπωσαν. 

Οι φυσικοί περιγράφουν στο πρόσφατο περιοδικό Physical Review Letters την υπόθεσή τους, σύμφωνα με την οποία το πρόβλημα της κοσμολογικής σταθεράς, όπως ονομάζεται αυτή η ασυμφωνία, οφείλεται στην παραβίαση της αρχής διατήρησης της ενέργειας στο πρώιμο σύμπαν. 

Η Microsoft προειδοποιεί για την ασφάλεια των Windows 7

H Microsoft συνιστά σε όσους εξακολουθούν να χρησιμοποιούν τα Windows 7 να αναβαθμιστούν για λόγους ασφαλείας. 

Τα Windows 7 δεν υποστηρίζονται πλέον από τις ενημερώσεις ασφαλείας της Microsoft, επομένως η εταιρεία προειδοποιεί τους χρήστες της έκδοσης αυτής του λειτουργικού της συστήματος ότι θα πρέπει να αναβαθμίσουν τους υπολογιστές τους στα Windows 10 για να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο και να μην κινδυνεύουν από το διόλου ευκαταφρόνητο πλήθος απειλών του Κυβερνοχώρου και όχι μόνο.

Ο δημιουργός του Android σχεδιάζει το δικό του high-end smartphone

Ο Andy Rubin είναι ο δημιουργός του λειτουργικού συστήματος Android, που μαζί με το iPhone, οδήγησε τη μετατροπή του κινητού τηλεφώνου σε smartphone.

Όπως όλα δείχνουν, μετά την αποχώρησή του από την Google, ο Andy Rubin φαίνεται ότι θέλει να δημιουργήσει μία νέα συσκευή η οποία θα αποτελεί υλοποίηση του δικού του οράματος για το πώς πρέπει να είναι ένα υψηλού επιπέδου smartphone. Αυτό θα γίνει μέσω της Essential Products, της εταιρείας που δημιούργησε.

10 videogames που θέλουμε να παίξουμε έως το καλοκαίρι του 2017

Καλή χρονιά να ‘χουμε, με υγεία, ευτυχία και καλό gaming. Βέβαια, για το τρίτο κομμάτι της ευχής, θα πρέπει να βάλουν το χεράκι τους εταιρείες και developers, διότι το 2016 δεν ήταν και συνταρακτικό έτος για τα videogames. Το 2017 αφήνει ένα παράθυρο για κάτι καλύτερο κι αυτός είναι ο στόχος του εν λόγω άρθρου, για την ακρίβεια να επισημάνει πολλά υποσχόμενα games για το πρώτο μισό της χρονιάς, έως το καλοκαίρι.

To iPhone κλείνει τα 10 του χρόνια

Η Apple γιορτάζει φέτος τα 10 χρόνια ενός από τα πιο γνωστά της προϊόντα, του iPhone, το οποίο έχει φανατικούς φίλους σε όλο τον κόσμο.

Από τότε έχει περάσει πολύς καιρός και το iPhone έχει φτάσει αισίως στην έβδομη εκδοχή του, ενώ συνεχίζει να προκαλεί ρίγη συγκίνησης σε όλους τους φίλους της υψηλής τεχνολογίας, σε κάθε παρουσίαση της νεότερης εκδοχής του. Το iPhone στην πρώτη του έκδοση είχε κεντρίσει το ενδιαφέρον των καταναλωτών με το user interface του, καθώς και με το χειρισμό της οθόνης αφής που εκείνη την εποχή ήταν μία διαφορετική καινοτομία.

Η Samsung ανακοινώνει τη νέα σειρά Galaxy A (2017) με βελτιωμένη κάμερα

Η Samsung Electronics ανακοίνωσε τη νέα σειρά Galaxy A, η οποία περιλαμβάνει τα smartphones Α7 με οθόνη 5.7 ιντσών, Α5 με οθόνη 5.2 ιντσών και Α3 με οθόνη 4.7 ιντσών, με βελτιώσεις που παρέχουν όμορφο σχεδιασμό, δυνατές επιδόσεις και κορυφαία άνεση.