Μάιος 2017

Νέα συνδρομητική υπηρεσία Xbox Game Pass

Από την 1η Ιουνίου ξεκινά η νέα συνδρομητική υπηρεσία της Microsoft Xbox Game Pass, η οποία θα είναι διαθέσιμη σε κατόχους Xbox Live και στόχο έχει να αλλάξει το τοπίο της οικιακής ψυχαγωγίας με τουλάχιστον 100 συναρπαστικά παιχνίδια.

Διαθέσιμη και στα ελληνικά η φωνητική αναζήτηση της Google

Διαθέσιμη πλέον και στα ελληνικά είναι η δυνατότητα φωνητικής αναζήτησης στην πλατφόρμα της Google, παρέχοντας τη δυνατότητα στους χρήστες, μέσω της τεχνολογίας Text-to-Speech να λαμβάνουν απαντήσεις σε θέματα που κυμαίνονται από τον καιρό μέχρι το ποδόσφαιρο.

Η δυνατότητα είναι διαθέσιμη τόσο για συσκευές που ενσωματώνουν το Android, όσο και για iOS. Το χαρακτηριστικό Text-to-Speech χρησιμοποιεί το προηγμένο νευρωνικό δίκτυο αυτόματης αναγνώρισης φωνής που έχει αναπτυχθεί από την ομάδα ομιλίας της Google.

Ποια σεξουαλικά εγκλήματα και περιστατικά βίας θα επιτρέπει το Facebook να δημοσιεύουν οι χρήστες

Οι μυστικοί κανόνες και οι οδηγίες του Facebook για το τι μπορούν και τι δεν μπορούν να αναρτούν τα δύο δισεκατομμύρια χρήστες του, αποκαλύπτονται για πρώτη φορά μετά από δημοσιογραφική έρευνα που διενήργησε ο Guardian και αναμένεται να αναζωπυρώσει τον δημόσιο διάλογο για την ηθική του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης.

Samsung: Τα Tizen smartphones θα καταστούν διαθέσιμα σε παγκόσμια κλίμακα

Η Samsung αποκάλυψε τα σχέδιά της για παγκόσμια διάθεση των συσκευών της που χρησιμοποιούν το λειτουργικό σύστημα Tizen.

Η αποκάλυψη έγινε κατά τη διάρκεια του Tizen Developer Conference 2017, το οποίο άνοιξε τις πύλες του στο Σαν Φρανσίσκο. Τα Tizen phones «θα καταστούν διαθέσιμα σε όλες τις χώρες του κόσμου, σταδιακά» ήταν η φράση που χρησιμοποιήθηκε από τα στελέχη της κορεατικής εταιρείας.

Τα βαρυτικά κύματα ίσως «προδώσουν» την ύπαρξη επιπλέον διαστάσεων

Η απόδειξη για την ύπαρξη επιπλέον διαστάσεων θα μπορούσε να μην προέλθει από το CERN και το «πείραμα του αιώνα»που διεξάγεται στον επιταχυντή, αλλά από τα «ίχνη»που αυτές αφήνουν στα...

Πόσα κανάλια τελικώς «χωρούν» σήμερα στην Ελλάδα;

Η τεχνολογία που χρησιμοποιείται σήμερα στη χώρα μας (DVB-T) δίνει τη δυνατότητα φιλοξενίας 12 προγραμμάτων τυπικής ευκρίνειας ή 4 προγραμμάτων υψηλής ευκρίνειας ανά πολυπλέκτη.

Πατέντα της Microsoft εναντίον της online πειρατείας

Η Microsoft ξεκινά μια σειρά ενεργειών εναντίον της πειρατείας στο Διαδίκτυο, με την έμφαση να δίνεται στη διακίνηση αρχείων μέσω cloud...

Φήμες για τεχνολογία ασύρματης φόρτισης στο iPhone 8 της Apple

H διαρροή μίας σχηματικής απεικόνισης του πίσω μέρους του iPhone 8 δείχνει ότι ενδέχεται να έχει τεχνολογία ασύρματης φόρτισης.

Το iPhone 8 εκτιμάται ότι θα είναι εφοδιασμένο με τεχνολογία ασύρματης φόρτισης, ενώ από το πίσω μέρος φαίνεται να λείπει η λειτουργία αναγνώρισης δακτυλικών αποτυπωμάτων, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Phone Arena. Το Digital Trends, από τη μεριά του, αναφέρει ότι η Apple έχει καταθέσει μία πρόταση ευρεσιτεχνίας για την ασύρματη φόρτιση συσκευών με τη βοήθεια των routers σε ένα χώρο.