Οκτώβριος 2014

Πέντε στα πέντε

Πρόκειται για την φετινή λίστα της ΙΒΜ με τις πέντε νέες υπερσύγχρονες τεχνολογίες οι οποίες μιμούνται τη λειτουργία των αντίστοιχων ανθρώπινων αισθήσεων . Φανταστείτε για παράδειγμα να μπορείτε μέσω μιας οθόνης αφής να νιώσετε την αίσθηση του υφάσματος που θέλετε να αγοράσετε διαδικτυακά.

Αναφερόμενος σ' αυτή την τεχνολογία ο Μπέρνι Μέγιερσον αντιπρόεδρος της IBM ισχυρίστηκε ότι σύντομα αυτή θα αλλάξει όχι μόνο το σχεδιασμό των υπολογιστών αλλά και τον τρόπο χρήσης τους.

Google: Χάπι που θα εντοπίζει τον καρκίνο

Το ακούσαμε κι αυτό από την Google. Η Google αναπτύσσει τεχνολογία, η οποία είναι ακόμα σε πρώιμο στάδιο, αλλά όταν τελειοποιηθεί, φιλοδοξεί να φέρει την επανάσταση στον τομέα της πρόληψης ασθενειών. Θα βοηθήσει πολύ στον τομέα της ιατρικής, καθώς θα ανιχνεύει σοβαρές παθήσεις, όπως ο καρκίνος, σε πρώιμο στάδιο.

Ματιές στο μέλλον: Αεροπλάνα χωρίς παράθυρα!

Πιο σύντομα απ' ότι φαντάζεστε, σε περίπου 5-6 χρόνια για την ακρίβεια, οι επιβάτες των αεροπλάνων του μέλλοντος, δεν θα βλέπουν έξω από τα παράθυρά τους, πολύ απλά γιατί αυτά δεν θα υπάρχουν. Θα έχουν αντικατασταθεί από οθόνες που θα είναι εγκατεστημένες απο άκρη σε άκρη και στις δύο πλευρές των αεροσκαφών.

Ολλανδία: Έτοιμος ο αυτοκινητόδρομος που φωσφορίζει!

Ο "Έξυπνος αυτοκινητόδρομος" είναι γεγονός. Στην Ολλανδία βέβαια προς το παρόν, αλλά αν έχει επιτυχία, λογικά θα εξαπλωθεί σ' ολόκληρο τον κόσμο.

Πρόκειται για φωσφορίζουσες ταινίες που χρησιμοποιούνται για την διαγράμμιση του δρόμου N329, στην πόλη Oss της Ολλανδίας. Κάθε άκρη της διαδρομής έχει τρεις γραμμές από φωσφορούχο χρώμα. Το συγκεκριμένο είδος χρώματος απορροφά το φως καθ' όλη τη διάρκεια της μέρας και στη συνέχεια, όταν πέφτει το σκοτάδι, φωτίζει ένα πράσινο φως τον αυτοκινητόδρομο για οκτώ ώρες.

Toshiba: Παρουσίαση του Satellite Radius 11

Αυτή είναι η φθηνή υβριδική πρόταση της Toshiba, κάτι ανάμεσα σε notebook και tablet. Εκτός όμως από την τιμή, φέρνουν και ιδιαίτερα ενδιαφέροντα τεχνικά χαρακτηριστικά, κυρίως σε σχέση με την τιμή.

Το Satellite Radius 11 θα έχει για λειτουργικό Windows 8.1, ενώ η τιμή του έχει οριστεί περίπου στα 250,00 ευρώ. Θα έχει οθόνη 11,6 ιντσών η οποία μπορεί να περιστραφεί κάθετα και φέρει το γνωστό "flip-and-fold" σχεδιασμό. Οι τρόποι χρήσης της συσκευής είναι αρκετοί όπως Laptop, Tablet, Tabletop, Presentation, και Audience.

Nokia: Διαθέσιμοι σε όλα τα Android οι χάρτες Here

Η Nokia δίνει προς δωρεάν διάθεση πια τη γνωστή εφαρμογή χαρτών για όλα τα android smartphones, Here Maps. Η Here Maps μέχρι τώρα ήταν αποκλειστικά στις συσκευές Galaxy της Samsung.

Έως και δύο χρόνια κάθειρξη για όσους τρολάρουν!!!

Μία απίστευτη πρόταση κατατέθηκε για συζήτηση στην βουλή της Μ.Βρετανίας. Σύμφωνα μ' αυτή, όσοι βρεθούν ένοχοι για "τρολάρισμα", θα αντιμετωπίσουν φυλάκισης έως και δύο χρόνων. Οι νέες αυτές κυβερνητικές προτάσεις, κρίθηκαν αναγκαίες μετά από μία σειρά από υποθέσεις παρενόχλησης στο Twitter της βουλευτού του Εργατικού κόμματος, Στέλα Κρίσι η οποία δέχθηκε απειλές βιασμού και όχι μόνο.

Apple: Νέο Mac mini από 390 ευρώ!

Τα νέα μοντέλα της σειράς Mac mini ανακοίνωσε η Apple. Ο πλέον οικονομικός ενεργειακά desktop υπολογιστής, όπως λέει η Apple, θα έχει πλέον τρεις παραλλαγές του, με το φτηνότερο μοντέλο να κοστίζει 390 ευρώ ή 400 δολλάρια και το κορυφαίο μοντέλο να κοστίζει 780 ευρώ ή $999. Η τιμή, δυστυχώς, στην χώρα μας ενδέχεται να είναι ακριβότερη.

Ποια θα είναι τα χαρακτηριστικά της νέας σειράς Mac mini; Θα περιλαμβάνει επεξεργαστές Intel Core 4ης γενιάς, δύο θύρες Thunderbolt 2.0 και υποσύστημα γραφικών Intel HD Graphics 5000 ή Iris Pro για τους πιο απαιτητικούς χρήστες.

Ο εγκέφαλος θα ελέγχει τα προσθετικά μέλη σε λίγο καιρό

Η ανάπτυξη λειτουργικών τεχνητών μελών για ανθρώπους που έχουν χάσει κάποιο ή κάποια από τα άκρα τους ήταν κάτι που ανακούφισε την καθημερινότητα πολλών ανθρώπων, όχι μόνο των ίδιων των ακρωτηριασμένων ανθρώπων, αλλά και των συγγενών τους.

Σελίδες